Premierul turc: Ierusalimul este pupila ochilor lumii musulmane
Adăugată de BenHur in 28/03/2010, citită de 2.254 ori
Autor: D.G., Categorie: Internațional
Premierul turc: Ierusalimul este pupila ochilor lumii musulmane
"Ierusalimul este pupila ochilor lumii musulmane... si nu putem accepta nici o atingere din partea Israelului asupra Ierusalimului si a locurilor musulmane", a declarat sambata premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, in deschiderea summitului Ligii Arabe, informeaza AFP. Erdogan a mai apreciat ca a considera Ierusalimul drept capitala indivizibila a statului evreu este "o nebunie".

Israelul considera "ca Ierusalimul unificat este capitala Israelului. Este o nebunie si nu ne angajeaza in nici un fel", a spus Erdogan.

Ierusalimul de est, anexat de Israel in 1967, se afla in centrul conflictului israeliano-palestinian: palestinienii vor sa stabileasca acolo propria capitala, israelienii considera intregul oras drept capitala lor "eterna si indivizibila". Comunitatea internationala nu recunoaste anexarea de catre Israel a Ierusalimului de Est, cucerit in timpul "razboiului de sase zile" din 1967.

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
As putea avea mai multe detalii despre razboiul acela de sase zile? Chiar nu inteleg cum de a durat asa de putin si cum de a fost castigat asa de usor
Adăugat în 31/03/2010 de paultimoce
Opțiuni