Rugati-va pentru conflictele din Nigeria
Adăugată de lime_sch in 08/03/2010, citită de 1.995 ori
Autor: Anonim, Categorie: Internațional
Rugati-va pentru conflictele din Nigeria
         In zilele noastre sunt milioane de cestini persecutati . Noi, credinciosii din tarile libere suntem chemati sa-i sustinem prin rugaciunile noastre de mijlocire.
      ultima stire 8.03.2010  privind conflictele dintre crestinii si musulmanii din Nigeria

Trei sate locuite preponderent de creştini au fost atacate de oameni înarmaţi cu macete. Activiştii pentru drepturile omului estimează că raidul de noapte pus la cale de musulmani împotriva creştinilor s-a soldat cu sute de morţi. Unii estimează 200, alţii 500, potrivit BBC News.

Conform spuselor unor martori oculari citaţi de BBC, atacatorii erau înarmaţi cu arme de foc şi macete când au luat satele cu asalt. Alte mărturii vorbesc despre săteni capturaţi cu ajutorul plaselor de pescuit şi a capcanelor pentru animale şi odată imobilizaţi, hăcuiţi cu macetele.

Satul Zot a fost aproape complet anihilat, spun activiştii. Mai mult, o mare parte a morţilor din satele Zot şi Dogo-Nahawa sunt femei şi copii.

Atacul este pus pe seama crescătorilor de vite nomazi, majoritatea musulmani. Victimele fac parte din tribul local Berom ai cărui membri sunt majoritatea creştini, informează The Telegraph.



         EVR 13:3 Aduceti-va aminte de cei ce sint in lanturi, ca si cum ati fi si voi legati cu ei; de cei chinuiti, ca unii cari si voi sinteti in trup."



Știre preluată de pe www.realitatea.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni