Profesoară concediată după ce s-a oferit să se roage pentru elev
Adăugată de user necunoscut in 30/01/2010, citită de 4.305 ori
Autor: BenHur, Categorie: Semnele sfârșitului
Profesoară concediată după ce s-a oferit să se roage pentru elev
O profesoară creştină din Marea Britanie, care a vizitat elevul acasă, a fost concediată de compania unde lucra după ce s-a oferit să se roage pentru o elevă bolnavă de-a sa.

Olive Jones, 54 ani, predase lecţii de matematică unei fete de 14 ani ce suferea de leucemie, la domiciliul elevei. În noiembrie, Jones i-a vorbit fetei despre vindecări miraculoase şi s-a oferit să se roage pentru ea în prezenţa mamei sale.

Când mama, Stephanie Lynch, a spus că familia nu este religioasă, Jones a spus că a închis discuţia. Jones a crezut că a plecat în acea zi în termini buni cu familia, dar cu câteva ore mai târziu, compania unde lucra profesoara, Oak Hill Short Stay School şi Tuition Service, a sunat-o şi i-a spus că mama a depus o plângere împotriva ei.

Angajatorul profesoarei i-a spus că oferta sa de rugăcine ar putea fi văzută ca “bătaie de joc”

Spre deosebire de Jones, Lynch a spus că i-a solicitat în mod repetat profesoarei de matematică să nu îi mai predice fiicei ei. Lynch a spus de asemenea că fiica ei a fost “traumatizată” şi “profund suparată” de vizitele profesoarei, în mod special după ce i-a spus elevei că tinerii se duc în cer după ce mor, pentru a o mângâia pe elevă al cărei prieten murise.

“Întâlnirile cu doamna Jones deveniseră tot mai traumatice şi ne-am decis că nu este potrivit ca această femeie să mai vină la mine acasă”, Lynch a spus recent presei Telegraph.

Totuşi, Jones a spus că a fost şocată să audă că i-a deranjat pe părinţi faptul că a împărtăşit credinţa creştină cu fiica ei.

“Eu nu am dorit decât să îi încurajez să se deschidă faţă de rugăciune, dar dacă nu ar fi dorit, eu nu i-aş fi forţat aceasta pe gât” a spus Jones în apărare, potrivit BBC-ului.

Concedierea urmează după ce recent au fost abrogate legi în Marea Britanie cu privire la egalitate şi diversitate, ce stipulează faptul că angajaţii publici să “promoveze” egalitate şi să “respecte” diversitatea..

Jones a spus că nu are mânie împotriva angajatorului ei, şi nici împotriva mamei care nu a făcut decât ce a crezut că e corect. Mai degrabă, Jones este supărată de sistemul corect-politic din Marea Britanie, sub care nu se poate nici măcar menţiona credinţa cuiva.

“Sunt uimită că o ţară cu o tradiţie creştină atât de puternică a devenit o ţară unde este greu să vorbeşti despre credinţa ta”, a spus Jones.

Din moment ce lucrează doar cu jumătate de normă pentru Şcoala Oak Hill Stay şi nu are un contract cu compania, a fost lăsată să plece de către angajatorul ei, imedait după ce a fost înaintată plângerea. Profesoara şi-a exprimat teama că incidental i-a pătat numele şi caracterul şi că va fi dificil pentru ea să se reangajeze.

Centrul legal creştin i-a ridicat cazul.

Serviciul şcolii Oak Hill a spus că va stabili un interviu cu Jones pentru a investiga incidentul pe mai departe

Știre preluată de pe www.christiantoday.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni