Tara mea de glorii, tara mea de dor...
Adăugată de user necunoscut in 18/01/2010, citită de 4.343 ori
Autor: Andrei Jitareanu, Categorie: Editoriale
Tara mea de glorii, tara mea de dor...
Recent, International Living a publicat un top cu indexul calității vieții în lume. România a luat locul 58. Era de așteptat, deoarece asta ne face țara cu cel mai prost nivel de trai din UE. Vezi articolul publicat de România liberă.

Am mers și prin alte țări și am văzut că diferențe între ele și noi, am văzut ce nici nu puteam crede ochilor măcar. Și totuși mă gîndesc că în România nu e chiar așa de rău. Cu tot cu criza economică, cu tot zecile de mii de șomeri și cu tot ce are mai rău Europa lui 2010, încă trăim vremuri în care avem liberate religioasa și încă reușim să ne întreținem un trai decent, fie el și la limită. Săraci și bogați au fost tot timpul și-o să mai fie, chiar și în Franța sau Australia, țările fruntașe din clasament.

Dacă citești acest articol înseamnă că ai acces la Internet. Există miliarde de oameni care nu au acest lux, prin urmare, tu o duci bine, chiar și pus pe locul 58 în lume la nivelul de trai. O ducem bine încă, și mă rog Lui să o ducem cum va vrea El și în continuare. Cine știe ce nori o să mai întunece cerul țării noastre, și libertatea ne va fi îngrădită. Chiar și așa, eu cred că în timpurile de persecuție și de prigoană Biserica se răspîndește mai repede și mai mult. Poți să mă contrazici. Mă uit la țări ca Franța, care e pe locul 1 în clasament, dar începe să se umple de musulmani, mă uit că se văd pe stradă tot mai multe femei blonde cu ochi albaștri sub un turban din ăla musulman, mă uit că oamenii din țările cu nivel de trai ridicat sunt amorțite, parcă de piatră, în ce privește credința lor. Cred că cu cît țara are mai multe drumuri de țară sau pline de gropi, cu atît Dumnezeu lucrează mai mult acolo. Dacă țările din Africa au fost clasate pe ultimele locuri în top, observ că acolo tot mai mulți oameni se pocăiesc și se întorc la Domnul. Nu mai rețin cifrele, dar numărul de convertiți a crescut exponențial în aceste țări subdezvoltate, și a scăzut în țările unde se trăiește bine. Există chiar guri care spun că Europa va fi înghițită în sub 100 de ani de musulmani, există statistici care arată că în fiecare zi se închide cîte o biserică și se deschide cîte o moschee.

Cred că un trai prea bun dăunează credinciosului. Să trăiești în lipsă, ei bine asta te împinge să te uiți mai mult la Dumnezeu, să ceri îndurarea Lui, să vrei să-L ai cu tine pe Cel mai bogat din univers. Dacă ai tot ce îți trebuie, uiți de Dumnezeu și tot felul de lucruri îți stau în cale, lucruri care te împiedică să-L mai vezi pe El îți distrag atenția. Tot timpul omul la strîmtorare și la greu, pus în situații imposibilie și-a ridicat ochii spre cer. Vezi cazul lui Nebudnețar în Daniel capitolul 4. Cînd i s-a luat totul a descoperit Cine este de fapt Totul totului tot.

De aceea zic că se trăiește bine în România. Încă nu avem de toate, așa că lipsurile și nevoile ne vor face să strigăm mai des la Dumnezeu. La urma urmei, nu contează cît de bine ai trăit și ai dus-o, ci contează cît de intensă și strînsă a fost relația ta cu Salvatorul tău, cît de bine ai trăit spiritual și nu în trup, pentru că suntem cu toții doar turiști pe acest pămînt, sezonieri, stăm atît cît țin cîteva veri și cîteve ierni, apoi plecăm.

Țara mea de glorii, Țara mea de dor nu poate fi decît în Casa Tatălui meu, în Ierusalimul ceresc.

Știre preluată de pe andreijitareanu.wordpress.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni