Crestinismul - cea mai persecutata religie din lume
Adăugată de user necunoscut in 15/01/2010, citită de 3.277 ori
Autor: radio filadelfia, Categorie: Misiune
Crestinismul - cea mai persecutata religie din lume
Creştinismul este religia cea mai persecutată din lume. Acest lucru reiese din raportul pentru anul 2009, prezentat de biroul principal al organizaţiei catolice “Biserica în Nevoie”. Aproape 80% din toate cazurile de persecuţie religioasă în lume se întâlneşte la creştini, indiferent de confesiunea pe care o împărtăşeşte. Cele mai multe persoane sunt ucise din cauza credinţei în: Irak, India, precum şi în Nigeria, Pakistan şi Egipt. După cum susţine purtatorul de cuvant al organizaţiei “Biserica

în Nevoie” - Berthold Pelster “procentul ridicat de persecuţie a creştinilor se datorează faptului că creştinismul este religia cea mai mare din lume. În prezent, aproximativ 2 miliarde de oameni se declară a fi creştini.

Pentru comparaţie: în jur de 1.5 miliarde de oameni sunt musulmani, iar Hinduism-ul este ales de către aproximativ 1 miliard de oameni. Nu este surprinzător faptul că cel mai mult creştini sunt persecutaţi, dar asta nimic nu justifică”- a mai adăugat Pelster.Potrivit studiului “Biserica în Nevoie”, în acest an, două tendinţe sunt evidente. În primul rând, reducerea numărului de hărţuire a crestinilor din partea ateilor. Potrivit lui Berthold Pelster, “ţări precum China sau Cuba, având în vedere criza economică prin care trec, trebuie să conlucreze cu toate grupurile sociale.” Cu toate acestea, pe de altă parte, a crescut numărul persecuţiei pe motive religioase. În ţări precum Pakistan, Nigeria, Arabia Saudită şi Egipt, creştinii au fost atacaţi în primul rând de către extremişti.

Cele mai multe probleme apar la creştinii din Irak. Conform datelor recente, de la aproximativ un milion de crestini în ultimii ani au rămas doar 250 de mii credincioşi. Pelster a remarcat faptul că “toată lumea care avea o situaţie financiară mai bună, demult au plecat din Irak. În prezent, creştini de toate confesiunile sunt considerati aliaţi ai statelor occidentale. De aceea, ei devin automat duşmanii şiiţilor şi suniţiilor.”

Știre preluată de pe www.radiofiladelfia.ro
craciunul domnului iisus
iisus e minunat si are slava in cer si pe pamint.......
Adăugat în 16/01/2010
Dumnezeu ne-a creat cu un scop acela de a ne face dupa chipul si asemanarea Lui.Ca sa ne schimbe caracterul ne trece prin suferinta,persecutie ca sa ne poat accepta in Slava Lui, dar noi trebue sa invatam sa traim intr-o partasie de Dragoste cu Sfanta Treime
Adăugat în 20/09/2010 de andreimrr
Opțiuni