Institutul Templului se pregăteşte pentru cel de-al III-lea Templu
Adăugată de user necunoscut in 09/01/2010, citită de 5.905 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Institutul Templului se pregăteşte pentru cel de-al III-lea Templu
IERUSALIM: Yehuda Glick este un evreu de 44 de ani născut în Statele Unite care îşi petrece cea mai mare parte din zi pregătindu-se pentru venirea lui Mesia în Ierusalim.

De când a devenit directorul executiv al Institului Templului, principala preocupare a domnului Glick este de a supraveghea lucrarea uneltelor de care vor avea nevoie marii preoţi, când va veni acea zi.

Coroanele şi alte instrumente făcute din aur masiv umplu cutiile de sticlă din muzeul Institutului Templului, în Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Alte capodopere includ un rând de urne de cupru, trompete făcute din argint şi îmbrăcămintea care va fi purtată de Marele Preot, împletită cu fire de aur.

Instrumentele muzicale, inclusiv harpe şi lire, sunt gata să fie aduse la viaţă când apare Mesia.

Deci, pe când să ne aşteptăm la acest eveniment important?

Aceasta e o întrebare foarte bună,' a răspus domnul Glick ziarului Herald.

“Tot ce ştim este că acum trăim în era minunilor şi toate acestea au fost profeţite în Carte că se vor întâmpla înainte de sfârşitul vremurilor. Ar putea foarte bine să fie mâine, 100 de ani sau chiar 400 de ani.”

Ne aflam în Cafeneaua Quarter din sectorul evreiesc al Oraşului Vechi din Ierusalim, la înălţime în faţa celui mai contestat tărâm religios de pe Pământ.

Evreii o numesc Muntele Templului, sau Muntele Moria şi cred că este locul unde l-a creat Dumnezeu pe Adam.

Musulmanii îl numsc Haram al-Sharif, sau Santuarul Nobil şi cred că este cel de-al treilea loc cel mai sfânt din Islam, de unde s-a înălţat la cer profetul Mohamed.

Pentru evrei, Muntele Templului este de asemenea locul unde a fost construit primul templu de către Regele Solomon. După ce a fost distrus, cel de-al doilea templu a fost construit în jurului anului 500 î.H. şi a stat 500 de ani înainte ca romanii să-l distrugă. Religia lor susţine că cel de-al treilea templu va fi construit la sosirea lui Mesia.

“De aceea am angajat doi arhitecţi” a spus domnul Glick. “Va fi o construcţie modernă, cu parcare pentru maşini şi ascensoare, dar va arăta foarte mult ca cel de-al doilea Templu.”

Muzeul Institului Templului conţine un model de scală largă a felului în care va arăta cel de-al treilea Templu, cu clădirea sa principală ajungând la o înălţime de 60 de metri.

Astăzi, Muntele Templului este dominat de Moscheea al-Aqsa şi Domul de aur.

“Al-aqsa poate să rămână”, a spus domnul Glick, arătând înspre moschee. “Nici măcar nu se află în mod corect pe Muntele Templului. Dar noi intenţionăm să construim peste domul de aur. Poate găsim o cale de a-l include în cel de-al treilea Templu.”

Domnul Glick preconizează o casă de rugăciune deschisă tuturor credincioşilor cu credinţă monoteistă, creştini, musulmani sau evrei.

Institutul Templului a devenit un dispozitiv în tururile evanghelice americane ale Israelului. În mare parte datorită donaţiilor, s-au cheltuit până acum 27 milioane de dolari pentru pregătiri.

“Am început cu 100 dolari” a spus domnul Glick. Există în lume 70 de milioane de creştini evanghelici şi cei mai mulţi dintre ei au devenit suporterii cei mai puternici ai Israelului.”

În mod obişnuit, Israel îi previne pe evrei să viziteze Muntele Templului. Este o zonă atât de sensibilă, încât, atunci când a vizitat liderul israelian de opoziţie Ariel Sharon, însoţit de sute de poliţişti israelieni în anul 2000, s-a aprins un val de violenţă care a devenit cunoscut ca fiind cea de-a doua intifada, sau revoltă.

“Acest Institut al Templului” este o mişcare de dreapta interesată doar de provocare” a spus Khatem Abdel Kaber, ministrul autorităţii palestiniene însărcinat cu afacerile Ierusalimului. “Ne vom apăra dreptul în mov viguros pentru a conduce acest tărâm. Nici un pic din comportamentul insultător din partea acestor oameni nu va reuşi să ne îndepărteze.”

Știre preluată de pe www.smh.com.au
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni