Otniel Bunaciu se adreseaza lui Emil Boc
Adăugată de user necunoscut in 06/01/2010, citită de 2.486 ori
Autor: CrestinulAzi.ro, Categorie: Evenimente
Otniel Bunaciu se adreseaza lui Emil Boc
Intr-o scrisoare adresata Primului Ministru Emil Boc, domnul Otniel Bunaciu, Presedintele Cultului Crestin Baptist din Romania isi manifesta ingrijorarea fata de schimbarea, fara o consultare prealabila a cultelor recunoscute de stat, a subordonarii Secretariatului de Stat pentru Culte de la Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National la un secretariat special aflat in subordinea Primului Ministru.

Presedintele Cultului Baptiste solicita o expunere a motivelor care au determinat aceasta schimbare ce afecteaza viata bisericilor baptiste din Romania. Totodata solicita si o clarificare a unor declaratii facute in mass media de catre Primul Ministru prin care afirma ca noul secretariat va pastra legatura „cu Biserica Ortodoxa in principal”.

Domnul Otniel Bunaciu isi exprima speranta ca schimbarile facute sunt in spiritul Constitutiei Romaniei si a articolului 9 din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, care specifica faptul ca „statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee”, cultele fiind „egale in fata legii si a autoritatilor publice, iar „statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult”.

Știre preluată de pe www.crestinulazi.ro
Maranata
Evanghelia dupa Matei in cap.6 25 Domnul Iesus Hristos cand ne vorbeste despre griji . De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca, sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Si totusi ... Evanghelia dupa Matei.cap. 4 1-4 Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul.
2Acolo a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi; la urmă a flămânzit.
3Ispititorul s-a apropiat de El, şi i-a zis: "Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte ca pietrele acestea să se facă pâini."
4Drept răspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu."nci aceasta nu ar trebui sa fe un ipediment in relatia noastra cu Domnul, Dumnezeu
Apocalipsa 13.1Apoi am stat pe nisipul mării. Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară cu zece coarne şi şapte capete; pe coarne avea zece cununi împărăteşti, şi pe capete avea nume de hula
2Fiara, pe care am văzut-o, semăna cu un leopard; avea labe ca de urs, şi gură ca o gură de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpânire mare.Frate acestasta stare de lucruri nu ar trebui sa ne ingrijoreze, daca Domnul , Dumnezeu ingaduie , de ce ar trebui ca cei ce se ingrijoreaza sa fim tocmai noi care spunem ca suntem calauziti de Duhul lui Dumnezeu ?

Adăugat în 07/01/2010
raspuns
Asa este, nu trebuie sa ne ingrijoram ca avem un Dumnezeu mare care are grija de trebuintele si de viitorul nostru. Insa, in spiritul unei pozitii pe care o avem in societate si in limitele legislatiei tarii in care traim suntem datori prin reprezentantii care ii avem sa ne preocupam (nu sa ne ingrijoram) de statutul in aceasta societate. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania.
Adăugat în 07/01/2010
Opțiuni