Buni fara Dumnezeu, mesajul unei campanii ateiste in New York
Adăugată de user necunoscut in 21/10/2009, citită de 2.381 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Buni fara Dumnezeu, mesajul unei campanii ateiste in New York
O coalitie formata din mai multe organizatii ateiste din New York va incepe, de lunea viitoare, o campanie publicitara in statiile de metrou din metropola, avand in centru mesajul: "Un milion de newyorkezi sunt buni si fara Dumnezeu. Tu esti?". Potrivit New York Times, campania, care va dura o luna de zile, costa 25.000 de dolari, iar banii au fost oferiti de catre un donator anonim.

Campania este coordonata de Coalition of Reason, o organizatie care reuneste mai multe grupuri ateiste din New York. In afara de sloganul principal, afisele din statiile de metrou vor mentiona si pagina de internet BigAppleCoR.org, care contine o lista a organizatiilor ce fac parte din Coalition of Reason.

Campania care va debuta saptamana viitoare vine la cateva luni dupa o actiune asemanatoare, desfasurata pe autobuzele din metropola americana. Jane Everhart, purtatoare de cuvant a organizatiei New York City Atheists, a declarat, referindu-se la campania din iulie, ca a avut un mare succes, determinand atragerea de noi membri.

Publicatia americana precizeaza ca noua campanie coincide cu lansarea cartii “Good Without God”, scrisa de Greg Epstein, care va aparea in librarii pe 27 octombrie. Epstein este "capelanul umanist" al Universitatii Harvard.

Michael De Dora Jr., directorul executiv al filialei newyorkeze a Center for Inquiry, a declarat ca in New York exista un milion de atei. El a adaugat ca, deoarece New York-ul este atat de mare si de divers, mesajul ateist este dificil de promovat. Printre gruparile care fac parte din Coalition of Reason se mai numara Flying Spaghetti Monster Meetup, New York City Brights, New York Philosophy, New York Society for Ethical Culture, Richie’s List si Secular Humanist Society of New York.

Comentand pe marginea campaniei, Joseph Zwilling, purtator de cuvant al Arhidiecezei Romano-Catolice din New York, a declarat: "Primul Amendament permite acestor grupari sa-si predice convingerile religioase. Sper ca drepturile altor grupari religioase sa fie si ele respectate cand vor dori sa-si promoveze convingerile".

New York Times precizeaza ca in acest an au fost promovate mai multe campanii ateiste. Cea mai mare a avut loc in Marea Britanie, unde organizatorii au pus pe 800 de autobuze urmatorul mesaj: "Probabil ca nu exista Dumnezeu. Nu-ti mai fa griji si bucura-te de viata".
In SUA, Coalition of Reason a postat mai multe afise publicitare cu mesajul "Nu crezi in Dumnezeu? Nu esti singurul" in zona Dallas-Fort Worth si in Morgantown (West Virginia). De asemenea, Indiana Atheist Bus a desfasurat o campanie cu mesajul "Poti sa fii bun si fara Dumnezeu".

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
priveste
Asa cum odinioara omul lui DUMNEZEU Elisei se ruga la DOMNUL sa deschida ochii slujitorului sau {cand a fost inconjurata cetatea Dotan ,2Imparati cap.6 vers.13,14,15,16,17} ma rog ca acest mare DUMNEZEU sa le deschida ochii, Amin
Adăugat în 24/10/2009
zilele din urma
vedem ca traim zilele din urma si ca oamenii incearca sa-L nege pe Dumnezeu... Cel mai bun lucru pe care il avem de facut este sa ne rugam.
Adăugat în 25/10/2009
zilele din urma
Ma uit tot timpul inapoi in istorie,si vad ce a facut comunismul. Au omorit 120 de milioane de oameni fiindca credeau ca au provenit de la maimuta, ca sint doar niste animale, ca Dumnezeu nui , ca e numai materie. Si acestea totusi nu au invatat lectia, nu stiu ca e o cursa a deavolului.Haideti sa ne rugam pentru ei, sa le facem bine, sa vada ei ca exista un Dumnezeu suveran care nea crea.Si ca fara EL nui veata.
Adăugat în 28/10/2009
DOAMNE AI MILA
DOAMNE ISUSE IARTA-I CA NU STIU CE GINDESC SI VORBESC,MAI RAU INCEARCA SA LE SUCEASCA GINDIREA SI ALTORA.DANE DOAMNE PUTERE SA NE PUTEM RUGA PTR EI
Adăugat în 28/10/2009
ateii Il neaga pe Dumnezeu prin vorbe, iar credinciosii prin fapte.
Adăugat în 05/11/2009
Opțiuni