Ce ar fi avut Michael Jackson dacă n-ar fi avut bani
Adăugată de user necunoscut in 06/08/2009, citită de 5.995 ori
Autor: Cristina Olariu, Categorie: Editoriale
Ce ar fi avut Michael Jackson dacă n-ar fi avut bani
Cei mai multi oameni daca ar avea mai multi bani, ar cumpara confort. Dar limita dintre confort si lux este sensibil greu de definit. Mai toti si-ar alege un proiect caritabil pe care l-ar sustine, cu care si-ar maguli latura altruista. Si apoi? Ar reinvesti banii intr-o afacere care sa produca mai multi bani. Daca nu ma credeti faceti un sondaj pe cont propriu si va veti convinge.

Ce a facut celebrul star cand a avut „mai multi bani”? si-a cumparat confort - case, masini, lux, proiecte caritabile… si a planificat alte concerte care sa produca mai multi bani. Ceea ce pare surprinzator este ca in ciuda succesului, talentului, banilor sai, nimeni nu si-ar dori sa ii impartaseasca soarta. Cu totii intuim ca bietul star ar fi trait mult mai bine, si poate mai mult, daca ar fi avut mai putini bani. Nu cred ca saracia este garantia fericirii. insa cu siguranta banii pot fi o piedica in calea ei.

Daca Michael nu ar fi avut atatia bani nu si-ar fi schimbat prin atatea operatii si tratamente fizionomia. Ar fi trebuit sa asculte cum rad cei din jur de nasul lui borcanat si sa inghita in sec atunci cand auzea comentarii usturatoare despre afro-americani. Ar fi putut sa se inchida mai mult in propria lui carapace, sau poate ca ar fi invatat sa rada si el impreuna cu ceilalti si sa se ia pe sine insusi mai putin in serios. Ar fi avut sansa de a dovedi ca interiorul lui este valoros si merita iubit, chiar daca nu are un trup perfect.

Daca nu ar fi avut bani, Michael Jackson nu si-ar conceput copiii in laborator. Nu si-ar fi permis sa transforme o mama blonda in carausul copiilor lui. Ar fi avut sansa de a se indragosti de o femeie, de a se casatori cu ea si de avea copii natural. Cu banii lui a cumparat copii si singuratate, atat pentru el cat si pentru copiii care au crescut fara mama, inconjurati de bone si asistente. Atatia saraci au sansa de a lupta pentru iubirea unei femei si de a se bucura de imbratisarile ei!

Deviantele lui Michael au fost posibile pentru ca si le-a permis. Ceea ce parea la inceput implinirea unui vis, s-a transformat intr-un cosmar.

Cati dintre noi am actiona diferit daca am fi supusi presiunii mai multor bani? Cum ne-ar transforma pe dinauntru si ce ar schimba in relatiile noastre?

Daca am avea bani am incerca sa ne facem viata cat mai simpla, cat mai usoara, cat mai placuta. si ce e rau in asta? Nimic. Doar ca greutatile sunt antrenamente, provocari care ne fac altfel. Ne invata sa iubim oamenii, sa le rabdam neajunsurile, sa iesim de cochilia noastra si sa indraznim sa ne facem prieteni.
Orice batalie pe care nu vrem sa o purtam ne face mai saraci pe dinauntru. Orice scurtatura ne reteaza din aripi.

Dumnezeu afirma ca nu lipseste de nici un bine pe cei ce se tem de El. Cred ca binecuvantari plus necazuri reprezinta reteta optima de viata, astfel incat sa pretuim lucrurile cu adevarat importante. Un traseu desenat pentru a deveni cei mai buni cu putinta. Un amalgam de sanse ca sa obtinem maximum de fericire. Oportunitatea de a descoperi iubirea, oamenii, onestitatea, prietenia, rabdarea. Ocazia de a-l descifra pe Dumnezeu.

Data viitoare cand te plangi ca nu ai bani suficienti, cand crezi ca ai dat-o in bara si ca altii se bucura de mai multe oportunitati decat tine, aminteste-ti ca Dumnezeu in providenta Lui a aranjat totul pentru ca tu sa zaresti nevazutul.

Pentru ca lucrurile cele mai importante in viata nu se vad cu ochiul liber. Sunt invizibile si dureaza vesnic.
putin cam exagerat
Adăugat în 06/08/2009
MI SE PARE CA ARTICOLUL ESTE RAUTACIOS...SUNT MULTE INFORMATII GRESITE
Adăugat în 07/08/2009
nu`mi vine sa cred :D .. ff bun articolul ... pt amonimul ... ce`i rautacios ? adevarul doare intotdeauna . si voi 2 sunteti obsedati de fantoma asta sau mai bine zis de cadravul asta de mj ???
Adăugat în 07/08/2009
cam superficial si neinspirat.autoarea a omis sa scrie si despre cele 300 de milioane de dolari donati in scopuri caritabile.ar trebui sa se informeze cu privire la viata lui inainte si apoi sa scrie ceva despre mj.
Adăugat în 08/08/2009
atata adevar!
Domnul sa te binecuvinteze,scumpa mea sora cristina.Duhul Domnului te-a ales ca sa trezesti la realitate pe multi!!! GBU !!!
Adăugat în 08/08/2009
Domnul sa te binecuvinteze sora draga.Sunt de acord cu tine. Nu am fost fan Michel J.niciodata.Nu mi se pare ca articolul ar fi rautacios este doar adevarul. Oricum imi pare rau ptr. sufletul lui.
Adăugat în 09/08/2009
sunt multe minciuni...el nu si-a facut operatie de schimbare a culorii pielii....el a avut o boala care depigmenta pielea.
Adăugat în 09/08/2009
Ce s-au intimplat cu 300 de miliarde pt ONG? ce sa intimplat cu copii care i-a luat la el acasa cand aveau cancer sau cand aveau nevoie de el?
Cred ca Domnul a si ingaduit ca el sa ajunga atat de departe...chiar daca si-a trait viata fara El...A putut ajuta pe multe persoane...le-a dat oportunitati.
El ne face pt un rost in vaiata, asa si Michael ;)

putem analiza fiecare viata ce s-ar fi intimplat, ce nu s-ar fi intimplat...ajungem la concluzia que nu are rost ;)
uitate la: "Life is beautiful" :)
Adăugat în 09/08/2009
mj
hmm multzi sh ar fi dotit sa aiba o voce ca a lui...(vez melodia the lost of children) sh el sh o batut joc cantand f tampit sh aparand pe scena f haios...sh chiar daca multz l au indragit, cum spunea sh cristina, nimene nu cred ca sh ar fi dorit sa aiba viatza ca a lui...a ajuns la numa 50 ani sa arate ingrozitor sh sa fie bolnav de numa...sh asta cred ca a fo sa vedem totz ce se intmpla cu un om care, asemeni lui irod, este adorat ca un zeu sh nu l are pe Dumnezeu...pacat de sufletul lui...
Adăugat în 10/08/2009
banii nu sunt pentru oricine
Banii trebuie lasati pe mana celor care sunt suficient de puternici sa-i administreze,nu oricarei persoane.
Michael Jackson a facut investitii proaste iar rezultatul s-a vazut.
Spunea cineva ca a dat 300 milioane dolari pentru lucrari de caritate.
Adevarat.Dar tot michael jackson a promovat lenea ,imoralitatea etc.Cele 300 milioane date spre caritate sunt bune daca iese ceva bun de acolo,dar majoritatea operelor de caritate nu sunt altceva decat un fel de reclama mascata facuta capitalismului.

Si inchei cu avertisment:Banii sunt sursa tuturor problemelor."Caci iubirea de banii e inceputul tuturor faradelegilor."
Adăugat în 10/08/2009
Super, Cristina!!
"Ceea ce pare surprinzator este ca in ciuda succesului, talentului, banilor sai, nimeni nu si-ar dori sa ii impartaseasca soarta. Cu totii intuim ca bietul star ar fi trait mult mai bine, si poate mai mult, daca ar fi avut mai putini bani.

Ceea ce parea la inceput implinirea unui vis, s-a transformat intr-un cosmar

Orice batalie pe care nu vrem sa o purtam ne face mai saraci pe dinauntru. Orice scurtatura ne reteaza din aripi.

Pentru ca lucrurile cele mai importante in viata nu se vad cu ochiul liber. Sunt invizibile si dureaza vesnic"

In primul rand Dumnezeu n-are nevoie de milioanele nimanui - cum cred unii. Ale Lui sunt toate. Chiar si vocea, pe care a avut-o Michel Jackson a fost de la El; si sunt convins ca daca ar fi cantat spre slava lui Dumnezeu totul ar fi fost altfel! (afirmatia poate fi dovedita cu Scriptura). Si tocmai aici e problema: omul firesc nu poate pricepe aceste lucruri.
Nici nu traieste si nici nu sfarseste astfel, un copil al lui D-zeu.

p.s. adevarul ii va deranja tot mai mult pe cei orbiti de idolii acestei lumi. Sper ca Cristina sa se lase descurajeata si sa foloseasca in continuare telentul pe care l-a primit!
In rest, Domnu' cu noi.
Adăugat în 10/08/2009
foarte fain articolul.Bravo Cristina!:*
Adăugat în 11/08/2009
Mi-a placut foarte mult articolul dar ma uimesc unele comentarii.Dar incerc sa cred ca unii din ei nu traiesc viata pentru Cristos si atunci e explicabil.Poti sa ai cea mai buna voce din lume dar daca nu o folosesti pentru Cristos e in zadar si nici un act de caritate nu ne mantuiese.
Adăugat în 12/08/2009
Ai talent!
Te felicit Cristina,pentru articol.
Am savurat nu doar ideile tale inspirate, frumoase si foarte utile, ci si modul tau de a te exprima, limbajul clar si placut.
M-a hranit articolul. Multumesc pentru el.
Parca ai fi un consilier profesionist.
Bravo! Domnul sa te sprijineasca sa fi in slujba Lui tot timpul.
Lucian
Adăugat în 12/08/2009
nu-mi vine sa cred ca unii il ridica pe Mj mai sus de D-zeu!!! daca Mj il slujea pe D-zeu cu talentul sau, sufletu lui era in alta parte acum!!!
Adăugat în 13/08/2009
Buna!
Ceea ce vrei tu sa accentuezi in legatura cu banii este foarte adevarat si iti dau dreptate.Desi nu pe toti ii orbesc banii.E periculos sa ai in administrare bani multi si sa ramii si integru.Dar faptul ca l-ai ales pe Michael Jackson sa-l dai ca exemplu il gasesc cam depasit.Si mai ales lucrurile ce le-ai scris despre el fara ca sa fii informata.Chiar crezi ca si-a conceput copii in laborator pt ca a avut bani??te-ai gindit la faptul ca poate nu a putut avea copii desi si-a dorit mult.Nu stiu nici eu motivul exact,dar nici nu cred tot ce aud sau citesc in ziare.Sau ai fost vreodata abuzata fizic sau emotional in copilarie ca sa poti macar sa iti imaginezi ce urmari are asta in viata de adult?(Asta iti pot spune eu cum e.)A facut multe lucruri rele si bune ca si oricare dintre noi de altfel,dar ar trebui sa-l vedem ca un suflet creeat de Dumnezeu.Si ar trebui sa vedem partea buna in oameni si valoarea lor,ca sa ii putem ajuta cind au nevoie,ca altfel o sa-i dispretuim.Cu parere de rau spun ca este un obicei foarte rau la oameni(in special la romani)sa aruncam cu noroi,sa injosim,sa birfim.CADAVRU?TIMPIT?FANTOMA?(vezi comentariile articolului)Toate astea vin din gura celor ce se numesc crestini??Sau stim noi unde e sufletul lui acum?De unde stim?Pt ca ne uitam cuminte la Tv si inghitim toate gunoaiele ce le primim ca apoi sa rasuflam usurati:uita ce om!!uita ce a ajuns!!bine ca eu nu sint asa!!Dumnezeu ne-a creeat pt placerea Lui,la fel si pe M J si i-a dat un dar deosebit.OMUL este cel mai important pentru Dumnezeu.Si noi are trebui sa putem face diferenta intre OM si PACAT.In rest articolul este scris foarte frumos.Felicitari pentru asta!
Adăugat în 13/08/2009
crestini?
crestini? cum se poate numi cineva crestin din moment in care afirmi cu atata siguranta ca sufletul lu cutare e in iad si asa mai departe...de unde stiti voi unde merge sufletul fiecaruia? in orice caz banii, faima totul sunt lasate de la d-zeu, problema e cum le gestionezi..dar ma deranjeaza ca ar trebui sa fim mai retinuti cand afirmam ca sufletul lui cutare s-a dus in iad...necunoscute sunt caile Domnului.
Adăugat în 14/08/2009
buna
draga Iurkowsky!Ce am scris eu si ce ai inteles tu??!Era vorba ca nu avem de unde sa stim daca sufletul unui om ,inclusiv al lui, e in iad pt ca nu stim ce se intimpla in ultimele ore de viata a unui om,nu stim daca Dumnezeu ii mai vorbeste,daca se caieste.Nici de un om care frecventeaza Biserica regulat nu poti zice la sfirsit ce relatie a avut cu Dumnezeu si unde a ajuns.De aia nu-i treaba noastra sa ne dam cu parerea.In legatura cu cuvintele ce le-am amintit,ideea era ca nu trebuie folosite ca sa descrii o persoana sau sa o jignesti.Sint multe cuvinte folosite in Biblie,dar asta nu ne da dreptul sa le folosim cum vrem noi.Stii ceva?te intrebai daca sint un simpatizant al lui?Sint un simpatizant al oamenilor,in general,indiferent de viata lor.Incerc sa vad valoarea lor,sa nu le scot in evidenta greselile cind ma uit la ei ,pt ca si eu sint la fel,chiar mai rau.Dumnezeu ne da la toti binecuvintari in viata,bani,familie,sanatate,minte sanatoasa etc,dar daca noi folosim gresit binecuvintarile si ii intoarcem spatele Lui,sint sigura ca El nu se uita satisfacut si da cu parul cind cineva sfirseste fara El,cum facem noi oamenii,desi e singurul care ar avea dreptul sa faca ce vrea cu noi.Ii plinge inima de durere in timp ce noi ne permitem sa criticam ,sa acuzam si sa judecam.Incearca sa citesti mai in profunzime ce se scrie aici,eventual citeste de mai multe ori.Si nu mai fii asa pornit pe oameni.Iti faci rau singur.Oricum articolul de fapt era despre altceva si nu vroiam sa ma contrazic pe site.Am vrut sa ma fac inteleasa.Multumesc pentru rabdare!Dumnezeu sa fie cu voi!
Adăugat în 14/08/2009
michael jackson...
...este acum in Locuinta Mortilor in chinuri fiindca indiferent cati bani donezi, fiindca nu poti cumpara mantuirea , nu mai are rost sa pomenesc ca slujea lui satan prin muzica si nu se ferea sa foloseasca simbolurile celui rau cu mana, semne folosite de simpatizantii lui satan.
Cat despre cuvinte ca :CADAVRU?TIMPIT?FANTOMA? ... in afara de cuvantul tampit pe care eu nu il folosesc dar el inseamna si prost in DEX... deci... BIBLIA nu este "crestina" ca foloseste acest cuvant?.. nu incurajez pe nimeni la a folosi aceste cuvinte..dar cei care au luat apararea lui mj PROBABIL au fost, si ce este mai rau , SUNT simpatizanti ai lui...dar incearca sa se ascunda.. cauta sa-l apere pe un satanist care a fost chemat la judecata...unii incearca sa fie mai buni si mai drepti ca DUMNEZEU...ori asta stim ca nu se poate ... deci ce este asta?... FATARNICIE si FARISEISM... ati vazut cat de strident se machiaza unele femei?... de ce?.. fiindca in interior se simt pustii si nu au cu ce sa atraga decat cu exteriorul, asa si unii vor sa para altceva decat sunt ca sa isi compuna ptr ei si ptr altii o alta masca...

Iata ca acum omul si pacatul lui de mana sunt in locuinta mortilor in chinuri vesnice... mj ...ai avut sansa sa fii copil al DOMNULUI, dar ti-ai batut joc de ea, ba inca , ai slujit lui satan tarand pe altii sa ti se inchine prin trairea si obsesia lor fata de muzica si persoana ta.

Judecata DOMNULUI este dreapta. SLAVIT sa fie DOMNUL.AMIN.
Adăugat în 14/08/2009
mj
...a fost dependent de droguri pana in ultima clipa... si inca ceva geany... nu mai lasa pe satan sa te induioseze...caci este maestru in orbire...
mj.. este in chin vesnic... si daca nu veghezi vei merge dupa el... si asta este valabil si ptr mine si ptr toti.
Fara DOMNUL Isus Hristos NIMENI nu va vedea Imparatia Lui DUMNEZEU ...iar mj ...nu numai ca nu a avut pe DOMNUL Isus ca MANTUITOR... ba chiar a lucrat impotriva LUI...prin toata viata pana in ultima clipa.ESTE problema ta ce parere ai despre Biblie... dar daca nu crezi BIBLIA deja esti pe mana lui satan...si daca o crezi ...CUM????? de mai ai indoieli unde este mj?...
Cerceteaza-te, ceva nu este in regula cu tine,iar asta este evident.Esti in viata, si asta inseamna ca mai ai vreme de pocainta, de ADEVARATA POCAINTA si CREDINTA in ISUS HRISTOS DOMNUL.
DOMNUL sa te ajute.AMIN.
Adăugat în 14/08/2009
Opțiuni