Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Sase crestini arsi de vii in Pakistan
Adăugată de user necunoscut in 02/08/2009, citită de 2.158 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Sase crestini arsi de vii in Pakistan
Un grup de musulmani a ucis sambata sase crestini, ranind alte cateva zeci de persoane, acuzandu-i ca au profanat Coranul, dupa care au incendiat 40 de case si o biserica, intr-un sat din vestul tarii, anunta AFP.

"Sase crestini, printre care si un copil, au fost ucisi. Alte cateva zeci de persoane au fost ranite in urma acestui trist incident", a declarat ministrul pentru minoritati, Shahbaz Bhatti.

El a precizat ca victimele au fost atacate de "un grup de persoane" in satul Gojra.

"Musulmanii i-au acuzat pe crestini ca au profanat Coranul", a continuat el, adaugand ca acuzatiile erau "lipsite de fundament". Ministrul nu a oferit explicatii legate de natura blasfemiei acuzate de musulmani.

"Toate victimele sunt crestine. Mi s-a spus ca au fost arsi de vii".

O disputa privind Coranul a izbucnit in acest sat la sfarsitul lui iulie, dar a fost stinsa ulterior. Tensiunile au reizbucnit insa sambata.

Televiziunile pakistaneze au prezentat imagini cu politia care utiliza gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea.

Profanarea Coranului este pasibila de pedeapsa cu moartea in Pakistan, unde islamul este religia dominanta.

Crestinii, care reprezinta mai putin de 3% din populatie, afirma ca legile care incrimineaza blasfemia sunt folosite pentru a exercita represalii impotriva comunitatii lor.

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni