Biserica Episcopala va accepta episcopii homosexuali
Adăugată de user necunoscut in 15/07/2009, citită de 3.044 ori
Autor: BenHur, Categorie: Anunțuri
Biserica Episcopala va accepta episcopii homosexuali
La conventia Bisericii Episcopale de luni, episcopii au votat ca rangurile in cadrul bisericii sa fie acordate si homosexualilor si lesbienelor, subminand astfel un moratoriu adoptat la conventia de acum 3 ani, prin care se amana acordarea de titluri bisericesti indiferent de preferintele sexuale, scrie The New York Times.

Rezolutia adoptata luni a fost formulata astfel incat sa permita diocezelor sa ia in considerare candidati homosexuali, insa nu obliga toata diocezele sa faca acest lucru. O masura similara a fost adoptata duminica de celalalt corp legislativ al Bisericii, care este format atat din cler, cat si din laici. De altfel, masura adoptata de episcopi va merge la Camera Deputatilor Bisericii Episcopale, iar daca va fi aprobata va spori conflictul din comunitatea anglicana. Aceasta din urma este a treia cea mai mare biserica crestina, iar Biserica Episcopala reprezinta ramura americana a Bisericii Anglicane.

Conflictul cu privire la homosexualitatea in cadrul Bisericii Episcopale a fost urmarit indeaproape de mai multe biserici protestante foarte divizate in privinta acestui subiect. Provinciile conservatoare din comunitatea anglicana, in special cele din Africa, au rupt legatura cu Biserica Episcopala in ultimii ani, dupa ce acesta l-a acceptat ca episcop pe Gene Robinson in dioceza din New Hampshire, SUA, acum 6 ani. Gene Robinson este primul episcop homosexual declarat.

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
Rusine....
Adăugat în 15/07/2009
HOMOSEXSULALII DIN BISERICI
Ma intreb ce carti studiaza oamenii acestia de ajug in fruntea bisericii ?Oare au BIBLII din care lipsesc paginile cu Sodoma si Gomora sau sunt numai nou testamentari(exista asa ceva???)lipseste Romani1/27?I-mi cer iertare pt "tonul" incisiv,dar cu toata bunavointa nu pot sa inteleg asa ceva si sper pt ei ca Dumnezeu sa aibe cu totul alta intelegere..........
Adăugat în 16/07/2009
De ce te miri e doar o meserie!
Medic, profesor, inginer, economist, brutar, zidar, vanzator....,pastor, preot, episcop, am enuntat cateva meserii (calificari) printre care se gasea si cea de episcop sau de preot. Dragii mei e doar o meserie sau un "job", au uitat ca doar oameni cu un "caracter curat" pot sa ocupe aceste "posturi". In prezent toate "gunoiele Lumii" se considera mesagerii Lui Dumnezeu.
Adăugat în 17/07/2009
rusinea
multe se poate de spus si de comentat si de invinuit dar cred ca cel mai bine ar fi, ca fiind copii LUI DUMNEZEU ,sa ne rugam ca pentru oameni ca sa nu cada in aceasta cursa...raul lupta si lupta f mult dar noi trebuie sa ne rugam ... sa nu uitam ca copii lui Dumnezeu sunt doar acei ce-L iubesc... El e cuvintul si cuvintul spune ca e o rusine acest lucru si e impotriva LUI... Domnul sa fie cu noi
Adăugat în 19/07/2009
Opțiuni