Comerciant crestin acuzat de blasfemie in Pakistan
Adăugată de user necunoscut in 11/07/2009, citită de 2.164 ori
Autor: Sebastian Miclau, Categorie: Internațional
Comerciant crestin acuzat de blasfemie in Pakistan
Imran Masih (25 de ani) a fost arestat dupa ce musulmanii l-au acuzat de arderea unor pagini din Coran in orasul Hajwery, Faisalabad, Pakistan, potrivit unor stiri a AsiaNews si Pakistan Christian Post.

In timp ce Masih facea curatenie in magazinul sau de fructe si legume, a dat foc unor hartii si unor carti—un obicei in acea zona pentru indepartarea gunoaielor. Proprietarul musulman al unui magazin din apropiere l-a acuzat atunci pe Masih de arderea Coranului si i-a chemat pe musulmani sa-l ucida pe ,,necredincios”. Un grup de musulmani s-a adunat si Masih a fost batut, pana cand politia a intervenit si i-a oferit protectie.
Mai tarziu, in acea zi, s-au facut anunturi de la moscheile locale, chemand musulmanii la razbunare impotriva crestinilor pentru ,,sacrilegiul” lui Masih. Un grup de musulmani a blocat drumurile, a cantat slogane impotriva crestinismului si a cerut ca Masih sa fie spanzurat in public.

Dupa ultimele stiri, Masih a fost retinut la o statie de politie locala, iar crestinii din zona stau ascunsi de frica unor noi atacuri.

Știre preluată de pe stiricrestine.ro
crestinii in pakistan
De ieri 1 aug. toate ziarele (in italia) confirmau deja stirea caci 6 crestini adulti + un copil ,au fost ucisi in pakistan ! adica i-au ars de vii !! Dumnezeu sa le mingaie familiile!!
Adăugat în 02/08/2009
Opțiuni