Giulgiul din Torino e un fals
Adăugată de user necunoscut in 04/07/2009, citită de 2.459 ori
Autor: Sebastian Miclau, Categorie: Anunțuri
Giulgiul din Torino e un fals
Un studiu revolutionar a dezvaluit primele dovezi potrivit carora chipul de pe Giulgiul din Torino este, in realitate, figura lui Leonardo da Vinci, titreaza, marti, "Mail Online". Omul de stiinta si pictorul medieval a fost suspectat multa vreme ca ar fi falsificat imagini cu chipul lui Iisus Hristos, cu ajutorul unor tehnici fotografice inovatoare. Insa, noul studiu sugereaza ca imaginea de pe Giulgiu este chiar a fetei lui Da Vinci.

Descoperirea a fost facuta de Lillian Schwartz, un consultant grafic de la Scoala de arte vizuale din New York, ale carei cercetari anterioare au aratat ca da Vinci ar fi utilizat un autoportret ca baza pentru celebra opera "Mona Lisa". Cu ajutorul unui calculator, ea a aflat ca imaginea Mona Lisei si cea de pe giulgiul din Torino au exact aceleasi dimensiuni cu chipul lui Leonardo da Vinci. Expertii au descris descoperirea revolutionara ca fiind cea mai interesanta din istoria artei. "Este ciudat, dar in acelasi timp incredibil", a declarat cercetatoarea Lynn Picknett .

Potrivit documentarului, care va fi difuzat miercuri pe Channel Five din Marea Britanie, artistul ar fi creat o sculptura a capului sau si ar fi ars caracteristicile faciale pe panza, cu ajutorul unui aparat fotografic primitiv, numit "camera obscura" (o cutie paralelipipedica cu interior de culoare neagra, cu o deschizatura foarte mica, paralela cu un ecran alb sau mat pe care se poate privi o imagine reala si rasturnata -n.r). Apoi, el ar fi atarnat materialul peste o rama intr-o camera neagra si ar fi presarat o substanta care sa il faca sensibil la lumina.

"Da Vinci avea maiestria necesara. Stia destul despre anatomie si despre structura muschilor. El putea crea o astfel de imagine pe giulgiu", a declarat profesorul american, larissa Tracy, de la Universitatea Longwood din Virginia. Desi dezbaterile despre autenticitatea giulgiului nu au incetat, datarea sa cu radiocarbon in 1988 a aratat ca el a fost creat intre 1260 si 1390. Imaginea in sine nu poate fi datata si ar fi putut fi adaugata mai tarziu, desi majoritatea oamenilor de stiinta nu inteleg cum a fost realizata, titreaza "Mail Online".

Știre preluată de pe www.infocrestin.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni