Site-ul http://www.codexsinaiticus.org lansează online cea mai veche Biblie. Codex Sinaiticus este un manuscris vechi de peste 1.600 de ani care cuprinde o bună parte din Biblie în limba greacă inclusiv o copie completă a Noului Testament.
Manuscrisul original are aproximativ 1.460 de pagini, însă doar 800 au fost descoperite de experţi, în 1844, şi publicate pe site-ul britanic.
Documentul a fost scris pe pergament, în secolul al IV-lea, în limba greacă. Cele 800 de pagini descoperite de experţi în 1844 au fost împărţite între instituţiile de specialitate din Marea Britanie, Germania, Egipt şi Rusia. Manuscrisul a fost păstrat vreme de 1.500 de ani într-o mănăstire din Sinai, până când a fost găsit. Cum a supravieţuit atâta timp? Experţii în domeniu au explicat că aerul deşertului este ideal pentru conservare, dar şi că mănăstirea, o insulă creştină într-o mare de musulmani, a rămas neatinsă, iar pereţii acesteia nu au fost cuceriţi, în cei 1.500 de ani.
"Codex Sinaiticus este una dintre cele mai mari comori scrise. Manuscrisul vechi de 1.600 de ani oferă o fereastră în dezvoltarea creştinismului şi este o dovadă de primă mână despre modul în care textul Bibliei a fost transmis de la o generaţie la alta", a spus Dr. Scot McKendrick, şef al secţiei de manuscrise la Biblioteca Britanică.
Știre preluată de pe
www.resursecrestine.ro