Elevii americani sustin religia in scoala
Adăugată de user necunoscut in 19/06/2009, citită de 2.170 ori
Autor: CD, Categorie: Anunțuri
Elevii americani sustin religia in scoala
Aproximativ 400 de elevi de clasa a XII-a au protestat impotriva Uniunii Libertatii Civile Americane (ACLU), s-au ridicat in picioare si au rostit rugaciunea “Tatal nostru”, chiar in timpul ceremoniei de graduare. Protestul cu rugaciune vine in urma procesului pe care ACLU l-a intentat impotriva unui liceu din districtul Santa Rosa, pretinzand ca profesori si administratori sustin religia in scoala. Plangerea a fost inregistrata pe numele a doi elevi, care au declarat ca unii profesori si-au promovat punctual de vedere religios. Unul dintre acestia este chiar directorul scolii, iar celalalt este sotul unei invatatoare, care desi nu este angajatul scolii, s-a rugat la o festivitate de premiere. Conform procesului intentat de ACLU, ceremoniile de graduare in ultimii cinci ani, din districtul Santa Rosa, au inclus si rugaciunea elevilor, dar in timpul pregatirii ceremoniei de anul acesta, ACLU a cerut cenzorului sa opreasca elevii de la rugaciune.

Clasele prezente la ceremonie s-au decis sa reactioneze impotriva acestei actiuni de intimidare. De indata ce directorul a cerut elevilor sa ocupe locurile, ei au ramas in picioare si au rostit rugaciunea “Tatal nostru”. Un reprezentant al ACLU a declarat unui post de televiziune, urmatoarele: “Este regretabil ca elevii, in timpul ceremoniei si-au impus punctul de vedere religios in prezenta unui auditoriu, care nu impartasea acelasi punct de vedere. Oficialii scolii au responsabilitatea de a pastra tacere in ceea ce priveste religia.” El a mai adaugat ca trebuie facut ceva pentru a opri rostirea rugaciunii”Tatal nostru”. Mathew Staver, fondatorul Liberty Counsel, a declarat la randul sau: “ Nici elevii si nici profesorii nu si-au abandonat drepturile constitutionale la poarta scolii. Elevii au renuntat sa taca , si nu s-au lasat intimidati. Noi ne-am decis sa sprijinim acest liceu, deoarece ACLU a violat in mod clar niste drepturi. Scolile nu reprezinta o zona libera de religie, si orice incercare in aceasta privinta, este neconstitutionala."

Știre preluată de pe www.lifesitenews.com
America
Cu un an in urma nimeni nu se astepta la astfel de stiri. Dar tocmai faptul ca in America, oamenii se puteau ruga nestingheriti dadea frumusete acestei tari.
Adăugat în 22/06/2009
Opțiuni