La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu !?
Adăugată de user necunoscut in 26/05/2009, citită de 1.700 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu !?
O organizatie ateista din statul american Indiana a demarat o campanie in Chicago al carei slogan este "La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu", informeaza Chicago Tribune.


"Scopul acestei campanii, care se va desfasura pana in iunie, este sa incurajeze discutia despre religie si locul sau in societatea noastra", a declarat Charlie Sitzes, un purtator de cuvant al grupului. Publicatia precizeaza ca Indiana Atheist Bus Campaign si American Humanist Association au strans peste 10.000 de dolari pentru a cumpara spatiu publicitar in Indiana si Illinois.


"Toti ateistii cred ca Dumnezeu este creatia omului. Obisnuiam sa avem mii de Dumnezei, acuma am ajuns insa la unul singur. Ne apropiem de numarul real", a spus Sitzes, adaugand ca "sloganul campaniei din Chicago afirma ca religia este o creatie sociala, a omului - la fel ca literatura, arta, politica si stiinta - si, datorita acestui fapt, ar trebui sa fie supusa dezbaterii, la fel ca si celelalte". Sitzes a declarat ca opiniile ateistilor, agnosticilor sau ale umanistilor sunt deseori ignorate.


Grupul a decis sa inscriptioneze mesajul pe autobuzele din Chicago dupa ce o campanie similara in Indiana a fost respinsa de autoritatile locale. Grupul intentiona sa plaseze mesajul "Poti fi bun si fara Dumnezeu" pe mijloacele de transport public din Bloomington si South Bend.


Chicago Tribune noteaza faptul ca, in 2008, opt organizatii religioase (musulmani, romano-catolici, adventisti de ziua a saptea etc.) au afisat mesaje pe mijloacele de transport in comun din Chicago.

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
interesant
as dori sa stiu daca acesti ateisti ,calauziti nu de Dumnezeu , cred in Iad??? astfel daca omul a creat pe Dumnezeu atunci omul ar fi mai puternic si nu ar fi lasat ca Dumnezeu sa creeze iadul care pina la urma va fi locul de chin pentru oameni ...concluzie : omul nu isi face singur rau
Adăugat în 27/05/2009
Cineva spunea ca lupta impotriva crestinilor nu se mai da in arenele romane,ci in plan mediatic.La aceste provocari sunt absolut sigur ca exista oameni pe masura sa dea replici cel putin rationale.Dar pana si faptul ca se ridica astfel de probleme ar trebui pe uni dintre noi sa ne faca mai atenti la felul in care oameni percep relatia noastra cu Dumnezeu.Am un Dumnezeu viu care m-a creat si m-a mantuit, sau un dumnezeu pe care l-am creat eu?Cred ca ar trebui sa mai reflectam la ceea ce traim.
Adăugat în 08/06/2009
Opțiuni