Ajuta la terminarea traducerii Bibliei !
Adăugată de user necunoscut in 19/03/2009, citită de 2.476 ori
Autor: BenHur, Categorie: Diverse
Ajuta la terminarea traducerii Bibliei !
USA (MNN) - Traducerea bibliei se afla intr-un punct istoric. In orice caz, mai sunt inca multe de facut, si timpul se scurge. Potrivit cu Wycliffe Associates, TU poti ajuta, si nici macar nu ai nevoie de experienta in traducere. Pare imposibil? Nu este.


Presedintele Wycliffe Associates, Bruce Smith spune ca suntem aproape mai mult decat am fost vreodata in istorie. “Astazi sunt mult mai multe procese de traduce a bibliei in desfasurare decat au fost vreodata in trecut — aproape 2000 de limbi curente sunt in procesul de traducere. Scopul nostru este sa vedem incepute traducerile in toate aceste limbi pana in anul 2025.”


Dar nu se poate intampla asta fara ajutorul unui personal, si nevoie nu este de traducatori de Biblie. Smith spune ca multi crestini nu inteleg asta.

De aceea Wycliffe Associates va organiza 150 de evenimente in intrega America. Smith spune ca NU strangerea de fonduri este scopul. “Mesajul nostru principal este de fapt faptul ca Dumnezeu te-a pregatit pe TINE ca si crestin si ti-a dat talente unice si abilitati care pot ajuta echipa de traducere sa fie mai eficienta si efectiva si sa grabeasca intregul proces de traducere a bibliei.”


Smith spune ca au nevoie de contabili, invatatori, mecanici, muncitori in constructie, tehnicieni IT, ingineri, si altele.

Asistentii acestor muncitori ajuta traducatorii. “Daca cineva trebuie sa tina contabilitatea si tot ce ai in echipa sunt lingvisti, atunci unul dintre acesti lingvisti trebuie sa se opreasca din traducere ca sa lucreze la contabilitate.”


Nevoia de voluntari pentru a sprijini personalul este inimaginabila. “Avem 3000 de locuri vacante indentificate de oraganizatiile noastre partenere. Asta de fapt inseamna ca avem traducatori de biblie care repara masini, traducatori de biblie care construiesc cladiri, pornesc generatorul electric, predau in scoli, toate aceste lucrari se fac in plus pe langa traducerea Bibliei.”


Daca ai dori sa afli unde iti poti folosi calitatile si deprinderile, cauta un asemenea eveniment organizat de Wycliffe Associaton intr-un oras aproape de tine. Click aici pentru detalii.


Traducere de Ionela Baloi

Știre preluată de pe stiricrestine.ro
io as vrea..:D
si p mn m'ar interesa sa ajut.!!!....numa k nush cum ..dak imi zice si mie cinva..
Adăugat în 22/03/2009
Opțiuni