Pastor baptist impuscat in timpul predicii !
Adăugată de user necunoscut in 10/03/2009, citită de 3.443 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Pastor baptist impuscat in timpul predicii !
Agenţiile de presă americane au anunţat luni dimineata ştirea tragică, conform căreia un bărbat a deschis focul asupra pastorului în interiorul sanctuarului bisericii (First Baptist Church), impuşcându-l mortal.


Departamentul de poliţie din Maryville a raportat că atacatorul a înaintat înspre podium unde pastorul Fred Winters predica cu înflăcărare. Incidentul s-a petrecut în timpul primei slujbe de dimineaţă la Biserica baptistă de la adresa 7110 State Route 162, slujbă la care participau circa 150 de credincioşi. Illinois State Police a preluat investigaţia, la cererea poliţiei locale, a anunţat Trooper Ralph Timmins.


Conform declaraţiei lui Timmins, enoriaşii i-au relatat cum atacatorul a urcat pe podiumul unde predica pastorul Winters în jurul orei 9 a.m., şi după un scurt schimb de cuvinte cu pastorul a scos un pistol cu calibrul .45 cu care l-a împuşcat pe acesta. Apoi, continuă Timmins: „…atacatorul a luat un cuţit cu care a început să–şi producă răni.” Doi dintre enoriaşi au suferit răni uşoare în încercarea de a-l opri pe atacator să se rănească.
Enoriaşii au mai relatat faptul că atacatorul a reuşt să se rănească grav, tăindu-se la gât.


Credincioşii sosiţi pentru al doilea program al dimineţii au fost şocaţi la aflarea celor întâmplate şi cei care au mai dorit să participe la o slujbă, au fost duşi la Bethel Baptist Church în Troy.

Police Master Timmins a declarat că „un număr cât mai mare de martori vor fi audiaţi în următoarele ore.”


Pastorul Winters a locuit în Edwardsville împreună cu soţia sa, Cindy şi copiii.

Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni