Campania anti-Dumnezeu se mută în Canada
Adăugată de user necunoscut in 13/03/2009, citită de 2.853 ori
Autor: Sebastian Miclau, Categorie: Anunțuri
Campania anti-Dumnezeu se mută în Canada
Autobuze şi tramvaie tapetate cu sloganul “Dumnezeu probabil că nu există. Aşa că nu vă mai îngrijoraţi şi bucuraţi-vă de viaţă” au început să circule de săptămâna aceasta şi în oraşele canadiene Montreal şi Toronto, după acţiuni similare în Marea Britanie, Spania, Australia şi Italia.
Acest mesaj ateist va rămâne inscripţionat până la sfârşitul lui martie pe zece autobuze care brăzdează centrul metropolei din provincia Quebec - Montreal -, pe câteva tramvaie şi în staţiile de metrou din Toronto, informează AFP.

Informaţia vine de la Michel Virard, preşedintele Asociaţiei Umaniste din Quebec, formată din 170 de membri. “Simplul fapt că ateii sunt batjocoriţi, insultaţi şi defăimaţi public şi că această formă de discurs este considerată şi acum normală arată importanţa rectificării acestei situaţii”, a declarat acesta.

Campania canadiană completează iniţiativa lansată la începutul lui ianuarie în Marea Britanie, unde 800 de autobuze din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor au fost tapetate cu acelaşi mesaj ateist.
Mişcarea insularilor a costat în jur de 160.000 de euro, dintre care 6.000 au fost donaţi de marele om de ştiinţă ateu Richard Dawkins, şi s-a extins imediat în Spania, Australia şi Italia.

Urmează Calgary
“Am vrut să lansăm o campanie asemănătoare cu a lor pentru că au avut un succes enorm”, a adăugat Virard, susţinând că ateii constituie “o parte a populaţiei care nu se bucură de o voce oficială”. El a precizat că o cerere pentru inscripţionarea cu acelaşi mesaj a mijloacelor de transport în comun din Calgary, capitala industriei petroliere canadiene şi o fortăreaţă a conservatorismului, iniţial refuzată, va fi aprobată şi ea în cele din urmă.
De cealaltă parte, secretarul general al Asociaţiei Episcopilor Catolici a spus că nu găseşte ofensatoare şi îngrijorătoare o astfel de iniţiativă, ea dovedind că cetăţenii canadieni sunt norocoşi să trăiască alături de libera exprimare.

În schimb, militanţii atei din Ottawa, Vancouver, Halifax şi Londra s-au lovit de refuzuri categorice din partea autorităţilor care gestionează reţeaua de transport în comun. De la începutul mişcării atee canadiene din această săptămână, 40 de oameni şi-au exprimat dorinţa de a se alătura Asociaţiei Umaniste, care a primit o nouă tranşă de donaţii în valoare de 3.000 de dolari, dar şi o “scrisoare de insultă”, a mai spus Michel Virard, inginer de profesie.

Știre preluată de pe cotidianul.ro
Nu e absurd...
...sa incerce sa te convinga ca ceva nu exista?... pai daca nu exista de ce te chinui sa ma convingi?...de ce investesti resurse ptr ceva nu este?... satan oricat de viclean este mereu va face greseli si se va da de gol caci mereu va veni cu ceva impotriva DOMNULUI si cei ce cunosc Adevarul , adica pe Hristos DOMNUL vor vedea si vor stii ca sunt atacuri ale celui rau, de acum din ce in ce mai multe si mai diversificate.
DOMNUL sa ne ajute sa nu lasam ca cel rau sa aiba vreun castig de la noi.AMIN.
Adăugat în 13/03/2009
Noi crestinii sa ne bucuram ca Dumnezeu exista.Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe noi cei ce ne punem nadejdea in El.
Adăugat în 14/03/2009
Re:
iurkowski...
vorbesti de investit resurse?
...biserica asta face din totdeauna, investeste resurse pentru a demonstra un lucru inventat, e implicata peste tot: scoli, politica..(crezi ca e drept ca toti copii sa fie indoctrinati de mici cu religie in loc sa fie lastati sa aleaga singuri ce vor sa creada );
...suma vehiculata mai sus e infima pe lanaga cati bani se invart in jurul bisericilor, si mai mult sunt bani donati de cineva si nu luati de la oameni cu face biserica;
Si ca tot ai adus vorba de satana de ce tot continuati sa il atribuiti tuturor persoanelor diferite de voi?! Pe satana voi l-ati creat, e copilul vostru, ca toti ceilalti.. isus, dumnezeu, sf duh. Pastrti-i pentru voi!!!
Adăugat în 14/03/2009
Domnul nostru Isus este viu si exista , Tatal, Fiul si Duhul exista!!!
Adăugat în 15/03/2009
Dumnezeu exista ! Altfel nu s-ar mai face atitea campanii de denigrare, Jesus Frog. Iar copiii nu sunt indoctrinati, tu nu stii ce vorbesti!Cred ca habar nu ai ce se petrece intr-o biserica si nici nu ai fost vreodata intr-o biserica.
Adăugat în 17/03/2009
Yurkowski are perfecta dreptate...Daca ceva nu exista ...de ce acesti caraghiosi incerca sa convinga lumea ca acel ceva nu exista?...fiecare are dreptul sa aleaga sa creada sau sa nu creada...dar..ferice de cei ce cred.DUMNEZEU EXISTA !!!! cei ce prefera sa creada ca nu exista se vor convinge intr-o zi, dar ziua aceea va fi teribila pentru ei...
Adăugat în 18/03/2009
DUMNEZEU TATAL EXISTA! DOMNUL ISUS HRISTOS EXISTA! DUHUL SFANT EXISTA!!!...
Adăugat în 18/03/2009
o astfel de manifestare nu ar trebui sa ne mire deloc, de ce?? acestea sunt semnele venirii Lui, dar eu ma gandesc... oare ce vor spune acesti oameni cand vor sta fata in fata cu Dumnezeul pe care l-au negat?? TRAIASCA DUMNEZEUL NOSTRU!!! AMIN
Adăugat în 19/03/2009
Un crestin a fost odata intrebat de un necrestin de ce isi "iroseste" viata,privandu-se de "placerile si distractiile" pe care ea le ofera si "ingropandu-se de tanar". "Dumnezeu nu exista!", spunea el.
Crestinul i-a raspuns:"Daca Dumnezeu nu exista, cum spui tu, eu am pierdut 60-70 de ani, slujindu-L si am suferit degeaba. Insa daca El exista, tu ai pierdut o vesnicie!
Poate nu realizam ce inseamna cuvantul acesta :"VESNICIE". De ce oamenii nu se gandesc la sufletele lor?
Cum sa nu-ti doresti macar sa cauti adevarul?
Domnul Isus Hristos S-a jertfit ca sa putem avea viata! Cum sa nu doresti sa cunosti un astfel de Dumnezeu? Cum sa nu-L iubesti?
El ne-a facut atata bine! Ne-a dat posibilitatea sa devenim Copii ai Sai..sa fim mantuiti si fericiti! Si toate acestea fara plata! Cum sa nu-I dai lui inima si viata ta intreaga?
Adăugat în 20/03/2009
Dumnezeu A FOST....ESTE ....SI....VA FI!!!
Adăugat în 20/03/2009
Opțiuni