Zvonuri false despre misionari rapiti in Afghanistan
Adăugată de user necunoscut in 25/02/2009, citită de 4.230 ori
Autor: Petre Jacob, Categorie: Anunțuri
Zvonuri false despre misionari rapiti in Afghanistan
Am primit astăzi un email panicat, care ne anunţa să ne rugăm pentru 22 de misionari care ar fi fost răpiţi în Afghanistan şi urmau să fie executaţi astăzi.


De asemenea, fiica mea m-a sunat tot astăzi, speriantă de un telefon primit de la o rudă, care la rîndul ei fusese anunţată prin SMS cu privire la acest presupus incident.


De aceea, vreau să vă spun de aici, din Herat, Afghanistan, că acesta este un zvon absolut fals (dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, noi am fi fost primii care să afle asta). Mai mult decât atât însă, răspândirea lui ar putea avea consecinţe negative nebănuite pentru cei care lucrează aici.


În realitate este vorba de ceva ce s-a ântâmplat în 2007, când 22 de coreeni, aflaţi în Afghanistan sub falsa motivaţie a unor activităţi umanitare au încercat de fapt să facă în mod agresiv şi iresponsabil activităţi misionare. Nu este deci deloc de mirare ceea ce s-a întâmplat. Numai nişte fanatici ignoranţi şi iresponsabili au putut trimite copiii aştia aici, la moarte sigură, într-un asemenea periculos context (dar despre asta vă voi spune mai multe în curând).


Aş dori acum să-i rog insistent pe cari care răspândesc în mod iresponsabil asemenea zvonuri, fie din ignoranţă, fie dintr-un spirit stupid de glumă, să se gândească bine dacă doresc cumva să aibe ceva victime pe conştiinţă. Mă tem că dacă mâine se va întâmpla ceva aici ca urmare a acestei idioţii, aceia care au pornit zvonul nu-şi vor ierta niciodată prostia vinovată.


Fraţilor, nu vă jucaţi cu asemenea lucruri. Şi mai citiţi ziarele vă rog, măcar din când în când. Asta vă va face vouă bine la minte şi la suflet, iar noua ne-ar putea proteja viata. Vă rog să nu vă jucaţi cu focul. Aici este vorba de lucruri mult prea serioase ca să putem glumi cu ele.
Multumesc pentru intelegere.

Știre preluată de pe www.crestintotal.wordpress.com
Fanatici...???
... zise unul care o unghie nu ar da ptr DOMNUL.... ASTA E CRESTINISMUL zilelor din urma... daca nici afganii nu au nevoie de Hristos... activitatea misionara implica riscuri indiferent unde ai fi... asa ca... DOMNUL sa aiba mila de cine a "gandit" articolul dar va spun ca nu este prin Duhul DOMNULUI... ci mai degraba sa descurajeze prin atentia deosebita fata de propia persoana... chiar Apostolul PAVEL spunea ca : Fie si-asa! Nu v-am fost sarcina de loc. "Dar", zic ei, "ca un om istet ce sunt, v-am prins prin siretlic." (2Cor.12:16)

asa ca orice posibilitate de evanghelizare a afganilor trebuie exploatata.. si coreenii au dat dovada de curaj neiubind propia viata.. dar unii care zac in confor stau si judeca...
DOMNUL fie binecuvantat.AMIN.
Adăugat în 26/02/2009
Sunt curios...
..de fapt nici nu vreau sa se intample asa ...dar daca acest crestin care zice ca este in afganistan ... va fi prins ...cu frica care zace in el , si e limpede de observat in vocabularul batjocoritor nedemn de un om nascut din nou... daca ar fi prins ...sar lepada?... la teama care e in el .. eu spun ca DA. Nu a avut NICI macar un cuvant de apreciere pentru acei coreeni , nici MACAR UNUL.
Adăugat în 26/02/2009
Opțiuni