Crestini atacati de musulmani in Nigeria
Adăugată de user necunoscut in 17/01/2009, citită de 2.282 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Crestini atacati de musulmani in Nigeria
In 28 noiembrie, in urma unui scrutin electoral, un atac de violenta anti-crestina a erupt in orasul Nigerian Jos. Saisprezece biserici au fost devastate de catre musulmani, mii de crestini au disparut de acasa iar sursele spun ca sute dintre ei au fost omorati. Chiar daca initial s-a dat vina pe alegerile guvernamentale locale, grupurile de crestini din Nigeria sustin ca atacurile au avut loc inainte ca rezultatele sa fie anuntate. Alte rapoarte sugereaza vinovatia crestinilor pentru moartea a 300 de musulmani; oricum, surse ale securitatii locale spun ca musulmanii au fost impuscati de autoritati in momentul in care si-au autoimpus o stare de asediu. Unele surse suspecteaza faptul ca aceste atacuri ar fi fost planuite dinainte deoarece majoritatea dintre cei 500 de musulmani arestati au declarat ca au ajuns in Jos cu trei zile inaintea atacurilor. De asemenea, unii dintre cei arestati purtau uniforme de politie false.


Cereti-I Domnului sa aduca pacea in regiunile nigeriene unde crestinii sunt mereu tintuiti. Rugati-va ca orice crestin care ar plati cu aceeasi moneda sa se caiasca si sa caute sa mearga pe cararea lui Hristos.

Știre preluată de pe www.persecution.net
intrebari
Mereu si mereu citim in acest site stiri de genul acesta. Intrebarea este cat de mult ne sensibilizeaza? Cat de mult timp ne rugam pentru aceste suferinte cu care fratii nostri se confrunta?Daca suntem sinceri cu noi fiecare avem ceva de care ne este jena.
Adăugat în 19/01/2009
nu avem nevoie sa stim cat va dura, noi trebuie sa continuam sa ne rugam si sa tacem, Domnul nostru Isus Hristos se va ocupa El Amin
Adăugat în 23/01/2009
Opțiuni