Un nou inceput
Adăugată de user necunoscut in 06/01/2009, citită de 2.846 ori
Autor: Petrica Razvan, student CBEE, Categorie: Editoriale
Un nou inceput
…din nou. Un nou început. Un început parcă mai lent, mai îngheţat. De frigul de afară, de frigul din suflet, de criza financiară, de neputinţă. Parcă nu mai vedem nimic în faţă şi încercăm să dăm vina pe fulgii de nea, şi aşa din ce în ce mai rari. S-a ratat startul? Este prea devreme să ne dăm cu părerea. Nici reluarea nu am apucat să o vedem. Reluarea startului, reluarea începutului.
Nimic parcă nu mai este cum era. Sărbătoarea a trecut aşa de repede, incât am uitat-o. Ce să mai zic de atmosferă? Din ce în ce mai absentă…şi cu toate acestea…
…stăm. Stăm şi ne plângem de milă. Ne plângem situaţia şi aşa mizeră, când Cel cu Totul Altul ne spune în acest început…din nou: Îndrăzniţi! Eu mai cred în voi!
Haideţi să îndrăznim să credem în acest început lent şi îngheţat, să credem în Cel ce a crezut în noi, cu toate că vom fi catalogaţi fanatici şi proşti. Să îndrăznim să visăm. Să visăm cu ochii larg deschişi că primăvara sufletului va veni. Că nu vom mai trăi plenar şi sinucigaş existenţa unui singur anotimp: iarna. Să putem spune că noi avem ochi să vedem primăvara. Că uliţele sufletului nostru înfloresc, că izvoarele secate până acum, au din nou apă.
Să începem să credem în mântuirea celor fără şansă în ochii noştri. Să înţelegem că nu este vorba de noi şi de părerile noastre. Că este vorba în toate de Dumnezeu. Că tot ce este cu neputinţă nouă, este cu putinţă Lui. Că este vorba de harul Lui, şi de aceea să credem în el. Să credem în mântuire. Să credem cel mai mult în ea. Căci dacă păcatul vine de la om, mântuirea vine de la Dumnezeu.
Să credem în minuni şi în Făcătorul lor. Să credem că Cel ce ne-a promis atâtea lucruri are putere să le şi ducă la îndeplinire. Să credem că pe El nimic nu Îl surprinde, şi că viitorul nostru este în mâna Lui.
…şi în sfârşit să credem că trăim împreună începutul sfârşitului necredinţei.
Şi că în faţă ne stă…din nou…un nou început.

Știre preluată de pe www.mediacbee.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni