La 24 martie 1909 s-a nascut la Bucuresti, intr-o familie de evrei, cel care mai tarziu a fost gratulat cu titlul de “Apostolul Pavel al Cortinei de Fier”. Personalitate marcanta a secolului XX, un lider crestin atipic care nu poate fi asociat unei denominatiuni sau vreunui curent doctrinar, un evreu mesianic ajuns la Hristos dupa ce i-a fost ucenic lui Marx, un om torturat pentru credinta care a avut numai cuvinte de mila si dragoste fata de tortionarii sai...
Un luptator neinfricat pentru drepturile bisericii prigonite de pretutindeni, fondator al unei organizatii respectate - Vocea Martirilor, un predicator extrem de apreciat, poliglot, dar si un scriitor prolific ale carui carti au fost traduse si multiplicate mai mult decat cele ale oricarui alt roman, un om care alaturi de Alexandr Soljenitin a jucat un rol crucial in atragerea atentiei opiniei publice internationale asupra ororilor din spatele Cortinei de Fier - acestea sunt doar cateva fatete ale personalitatii sale complexe care au cucerit pe cei care au avut sansa sa vina in contact cu el.
Impactul sau a fost atat de mare ca i-a speriat pe organizatorii concursului “Mari Romani”, ajungand la un moment dat in fruntea ierarhiei, situandu-se in final, dupa obisnuitele jocuri de culise balcanice, pe un extrem de onorant loc cinci, devansand multe personalitati galonate ale neamului romanesc.
La initiativa sitului Libertate Religioasa, crestinii romani il celebreaza de-a lungul intregului an 2009, an declarat “Anul Wurmbrand”, in semn de omagiu la comemorarea centenarului nasterii sale.
Acest site ii este dedicat in intregime si este dezvoltat cu scopul de a recupera cat mai mult din bogatiile mostenirii sale spirituale. Datorita contextului in care a trait, Richard Wurmbrand este mult mai bine cunoscut in afara granitelor decat de compatriotii sai, asa ca noi consideram ca un gest de reparatie morala acest demers care doreste sa ajute pe conationalii nostri sa-l descopere pe acest titan al credintei crestine.
Facem totodata apel la toti cei care detin documente scrise, audio, video, fotografii precum si orice informatii autentice legate de viata si activitatea lui Richard Wurmbrand, in mod special cei care l-au cunoscut si i-au fost colaboratori, sa ia legatura cu realizatorii acestui site, folosind pagina de contact, pentru a explora modalitati de impartasire a acestora prin intermediul acestui site.
Ne dorim prin intermediul acestui demers sa-l aducem pe Richard Wurmbrand mai aproape de tanara generatie, cea care are atata nevoie de modele de traire autentica impreuna cu Hristos.
Știre preluată de pe
www.RadioFiladelfia.ro
Cu adevarat a fost un frate de la care noi, tinara generatie, nu avem multe ci foarte multe de invatat!!!
Un slujitor care-si cunostea foarte bine Stapanul si care-L slujea din toate inima!
Multumesc lui DUMNEZEU pentru asa Oameni Minunati.Cu toate ca a suferit foarte mult El cel mai mult a vorvit despre dragoste si iertare iar noi nu putem iubi pe frati nostri care ne-au gresit cu un cuvint.Sa aiba DOMNUL mila de noi.Continui sa ascult cu placere casetele Fratelui si sa le dau si la alti.
L-am cunoscut personal si am avut harul sa-l ascult,vocea lui plina de blandete mi-a dat o mare lectie de viata.BLANDETEA.