250 milioane de creștini în pericol!
Adăugată de user necunoscut in 15/12/2008, citită de 2.393 ori
Autor: Rozi Silaghi, Categorie: Evenimente
250 milioane de creștini în pericol!
Creștinismul se află în fața celei mai mari persecuții din istoria sa. Aproximativ 250 milioane de creștini se află în pericol datorită convingerilor lor religioase, afirmă indexul alcătuit de organizația americană de ajutorare Open Doors. La ora actuală, un creștin din 10 este supus persecuțiilor religioase, expuși fiind mai ales cei care trăiesc în lumea musulmană, unde convertirea la creștinism se pedepsește cu moartea, informează ziarul german "Die Presse", citat de Agerpres.

Johann Marte, președintele organizației creștine “Pro Oriente” și membru al platformei recent înființate: "Solidaritate cu creștinii persecutati" este de părere că,
comunitatea creștină se confruntă cu cea mai mare persecuție din istoria sa. Există milioane de creștini care suferă abuzuri și expulzați, din partea statelor unde sunt minoritari. Ei continuă să trăiască în frică, să fie amenințați cu moartea, sau chiar omorâți.

Desigur, nu doar țările musulmane sunt incluse în această situație. În lista statelor care intezic creștinismul, sau amenință creștinii, se află Coreea de Nord și Iranul. Nici China, și nici Bhutanul - stat budist - nu se află departe de această aplicare a metodei de persecutare a creștinilor.

Știre preluată de pe www.stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni