Se oferă recompense celor ce îi ucid pe creştini
Adăugată de user necunoscut in 05/12/2008, citită de 1.906 ori
Autor: Rozi Silaghi, Categorie: Diverse
Se oferă recompense celor ce îi ucid pe creştini
Extremiştii hinduşi oferă recompense în bani, mâncare şi alcool grupurilor care se angajează să ucidă creştini sau să distrugă locuinţele acestora din statul indian Orissa.
Asociatiile de voluntari din estul Indiei susţin că mai multe grupari extremiste de hinduşi oferă recompense celor care vor ucide creştini.
"Pretul vehiculat pentru uciderea unui preot crestin este de 250 de dolari americani", a declarat Faiz Rahman, preşedintele unei organizaţii care a construit mai multe orfelinate în statul Orissa, din estul Indiei, citat de The Times. Declaraţia lui Rahman a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Consiliului Creştin din India. "Se oferă recompense pentru a ucide şi pentru a distruge biserici sau proprietăţi creştine. Pe lângă bani, li se oferă lichior străin, carne de pasăre, de berbec şi arme. Li se mai oferă petrol si kerosen", a anunţat acesta. Potrivit Bisericii Catolice din Orissa, 67 de persoane de confesiune creştină au murit numai în ultimele trei luni, în urma agresiunilor puse la cale de grupurile hinduse. "Conflictul se desfăşoară după un plan care urmăreşte "alungarea" creştinismului din districtul Kandhamal, pentru fondarea Statului Hindus", se arată într-o scrisoare semnată de un grup de episcopi din Orissa, destinată guvernului indian. In zona respectivă există 36 de milioane de locuitori, 94% dintre aceştia sunt hinduşi, iar creştini sunt doar 2%. Primul incident grav a avut loc în 1999, când un misionar australian şi fiii săi au fost arşi de vii de către un grup hindus.

Știre preluată de pe www.stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni