Nu e ciudat?!
Adăugată de user necunoscut in 10/11/2008, citită de 2.012 ori
Autor: Rozi Silaghi, Categorie: Editoriale
În lumea întreagă au loc tot mai multe evenimente ciudate cărora oamenii nu le mai acordă importanţă – evenimente contradictorii prin natura lor. Toate acestea nu fac altceva decât să arate în ce dezordine trăieşte lumea de azi.
Milioane de oameni se adună pentru a face demonstraţii împotriva unui război din Irak – spre exemplu – dar aproape nicio voce nu se ridică împotriva celor peste 50 de milioane de avorturi anuale din întreaga lume. – Nu ţi se pare cam ciudat…?!

Se vrea instaurarea păcii… însă, ascultăm ştirile şi constatăm că politica mondială nu face progrese în instaurarea păcii. Ameninţarea războiului poate fi simţită din nou. Asta denotă că oamenii nu au devenit mai înţelepţi, nici măcar mai buni – o dată cu trecerea timpului – nu au extras învăţătură din istorie, astfel că nu se situează la un nivel mai dezvoltat. Prin urmare, la fel ca şi în trecut, există dictatori fără conştiinţă, personalităţi politice, care nu ţin cont de nimeni şi nimic. De aceea, starea lumii în care trăim este una asemeni celei din Babilon, doar îmbrăcată într-un ambalaj modern. – Nu ţi se pare cam ciudat…?!
Băncile din bisericile creştine sunt tot mai puţin ocupate, pentru că oamenii cred tot felul de poveşti, însă nu cred în veridicitatea Bibliei. – Nu ţi se pare cam ciudat…?!
Se vorbeşte atât de mult despre drepturile omului, însă politicienii nu sunt deranjaţi de faptul că tot mai mulţi creştini sunt persecutaţi, maltrataţi şi ucişi într-un mod bestial în ţara, pe care ei o stăpânesc. – Nu e ciudat…?!

Lumea actuală e într-o continuă tânjire după pace. Oamenii se angajează în tot felul de manifestaţii care susţin pacea. Cu toate acestea, pacea pare a se găsi la o distanţă mare….! Oare unde să fie pacea? – Să fie în Israel sau la Casa Albă?!… Categoric, nu!!

„Lucrarea neprihănirii va fi pacea, roada neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie” (Isaia 32:17).

Iată unde se află pacea: „în lucrarea neprihănirii”; în „lucrarea dreptăţii”, prin traducere din limba engleză. Astfel dar, pace există acolo unde există dreptate; unde se lucrează dreptatea. Nu se va ajunge la o pace durabilă, dacă nu este dreptate. Iar, dreptatea este în Isus Cristos: „Şi, voi, prin El, sunteţi în Isus Cristos. El a fost făcut de Dumnezeu, pentru noi, înţelepciune, neprihănire (dreptate), sfinţire şi răscumpărare” (1Corinteni 1:30).
De ce se află lumea departe de realizarea păcii? – Pentru că este dominată de nedreptate. – Mai ţi se pare ciudat…?!
Va fi, oare, ciudat şi dacă Dumnezeu va interveni – într-o zi – în mersul lumii acesteia şi Îşi va trimite Judecata, pentru a-Şi arăta dreptatea…?!!
articol scris de Rozica Silaghi
Buna intrebare
Multumesc pt acest articol. Buna intrebarea pus si contextul prezentat. Ne aduce la o meditare corecta.
Adăugat în 24/11/2008
stii?de multe ori ma intreb daca cei care scrieti articole,chiar ganditi,traiti si meditati ceea ce scrieti..........pt ca oricine poate scrie un articol,dar pt altii,nu pt el.............sau nici nu se gandeste la el cand il scrie,pt ca e doar o tema din multe altele si la o adica,e o obligatie............nu toate temele pe care trebuia sa le fac la scoala imi placeau,dar trebuia sa le fac............si eu dau sfaturi pe care,atunci can ma aflu eu in problema,in incercare,in deznadejde,mi-e greu sau foate greu sa le urmez..........
Adăugat în 18/01/2009
Opțiuni