Violentele continua in Orissa. Mass-media ascunde unele lucruri.
Adăugată de user necunoscut in 02/10/2008, citită de 2.106 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Violentele continua in Orissa. Mass-media ascunde unele lucruri.
Cu mai mult de trei saptamani in urma, in districtul Orissa, a luat fiinta un program impotriva catolicilor si protestantilor, astfel doua ucideri au fost inregistrate din nou. Iswar Digal si Purinder Pradhan au fost ucisi si taiati in bucati. Un nou val de violente au inceput pe 23 august, in districtul Kadhamal, dupa asasinarea lui Swami Laxamanda Saraswati, lider radical hindus. Organizatia Fundamentalista Hindu acuza crestinii de uciderea acestuia, desi politia din Orissa banuieste ca autorii sunt militanti maoisti. Programul"Ucideti crestinii si distrugeti institutiile lor" este motivat, in parte, de acuzatiile conform carora crestinii obliga populatia la convertire prin forta sau mita.


Conform estimarilor facute de Consiliul Crestin Indian, 37 de crestini au fost ucisi numai in districtul Orissa, mai mult de 4000 de case apartinand crestinilor au fost arse si peste 50000 de credinciosi au fost fortati sa fuga. Din acestia numai 14000 se crede ca sunt in taberele amenajate de guvern, ceilalti se ascund in paduri.


O sora medicala intervievata de AsiaNews a declarat:"Sunt aici ca parte a echipei medicale, daca autoritatile descopar ca suntem calugarite ne izgonesc, astfel purtam imbracaminte traditionala si suntem deghizate. Femeile au traume severe, si din nefericire noi nu putem vorbi cu ele decat probleme legate de sanatate, nu le putem consilia, tot timpul suntem urmarite. Am vazut atata disperare in randul lor, toate posesiunile le-au pierdut si ce este mai tragic: chiar si sperantele au apus.
Sunt de 10 zile in tabara si nu-mi pot retine lacrimile, niciodata in viata mea nu am intalnit o scena ca aceasta. Da, am vazut calamitati naturale, dar nimic nu m-a inspaimantat asa de rau. Intentia radicalilor de a disruge oameni este atat de intensa, brutalitatea nu are limite, tortura si devastarea au atins limite inimaginabile."


Din Orissa, asa-zisul program de ucidere al crestinilor s-a extins si in alte districte.
Toate aceste organizatii extremiste au un substrat politic si isi au originea in Partidul Bharata Janata. Unii experti cred ca noul val de violente a inceput dupa mitingul national al BJP in Bengalore, in care s-a intentionat elaborarea strategiei pentru alegerile electorale nationale care vor avea loc in luna martie, anul viitor.

Știre preluată de pe www.asianews.it
omg
asteas vremurile ! :| , nush....da e grea grea....
Adăugat în 04/10/2008
sa ne rugam
Sa ne rugam fratilor pentru india. Orice crestin caruia nu-i este rusine de Hristos si de Evanghelia Lui sa se roage pentru india. Si sa nu uitam ca de sub altar striga cei care au murit: "Pana cand stapane, tu care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului"
Adăugat în 04/10/2008
Opțiuni