În Orient, creştinii sunt „aruncaţi în groapa cu lei”
Adăugată de user necunoscut in 17/10/2008, citită de 1.907 ori
Autor: petricamuntean, Categorie: Misiune
În Orient, creştinii sunt „aruncaţi în groapa cu lei”
Crestinii din India protesteaza fata de prigoana la care sunt supusi de catre radicalii hindusi.


Un val de pogromuri anticreştine a cuprins în ultimele luni India, Irakul şi Iranul. În Irak, creştinii se refugiază din calea atacurilor, hinduşii îi forţează să se convertească, iar Iranul pedepseşte cu moartea convertirea.


Prejudecăţile care, în trecut, i-au exclus pe evrei şi pe musulmani din societăţile europene s-au mutat în Orient şi apar acum mai flagrante ca niciodată. În Iran, Irak şi India, creştinii sunt prigoniţi de grupurile religioase dominante.


Prejudecăţile care, în trecut, i-au exclus pe evrei şi pe musulmani din societăţile europene s-au mutat în Orient şi apar acum mai flagrante ca niciodată. În Iran, Irak şi India, creştinii sunt prigoniţi de grupurile religioase dominante.


Prigoana creştinilor a trecut de stadiul de ipoteză în Irak. Potrivit „Los Angeles Times”, aproximativ 933 de familii creştine din oraşul Mosul au fost nevoite în ultimele săptămâni să-şi părăsească locuinţele şi să caute sanctuar fie la rude, fie în şcoli, biserici sau mănăstiri, din cauza atacurilor venite din partea militanţilor sunniţi. Duminică, patronul creştin al unui magazin de muzică din Mosul a fost împuşcat mortal chiar în prăvălia sa.După ce s-a întâlnit cu reprezentanţii creştini, prim-ministrul irakian, Nuri al-Maliki, a promis că guvernul le va oferi acestora protecţie, anunţă Reuters. 1.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi în Mosul pentru a întări securitatea în zonele populate cu creştini.

Creştinii, împreună cu alte grupuri religioase şi etnice din provincia Ninive, care cuprinde oraşul Mosul, sunt supuşi persecuţiei încă din 2003. Situaţia s-a agravat pe fondul tensiunilor dintre populaţia kurdă şi cea arabă pe tema viitoarei graniţe dintre Irak şi Kurdistan. Intensificarea atacurilor la adresa creştinilor coincide cu o dezbatere legislativă în Bagdad despre garantarea unor locuri speciale pentru grupurile minoritare în consiliile regionale.


Situaţia creştinilor este comparabilă şi în India, o democraţie populară şi stat laic asemenea Irakului, unde creştinii constituie de-abia 2,3% din populaţia ce depăşeşte un miliard. Aproximativ 40.000 de creştini s-au refugiat din provincia est-indiană Kandhamal şi aproximativ 35 şi-au pierdut viaţa după ce, începând cu luna august, casele lor au fost prădate şi incendiate de bande hinduse, scrie „The Telegraph”. Potrivit France Presse, Papa Benedict al XVI-lea a condamnat duminică prigoana la care sunt supuşi creştinii în India şi în Irak.


„Convertiţi-vă la hinduism, altfel veţi fi ucişi sau alungaţi din sat”, sunt ameninţările primite de Solomon Digal, un creştin indian, de la consătenii săi hinduşi şi redate de „International Herald Tribune”. Bandele de agresori, afiliate partidului radical de opoziţie Vishwa Hindu Bhartiya Janata sau Consiliului Mondial Hindus, au ars de vii creştini, au distrus 140 de biserici din zona Kandhamal şi au violat o călugăriţă.


Ultimul val de violenţe religioase este cel mai grav din India ultimilor ani. Potrivit „IHT“, conflictul religios a fost declanşat odată cu uciderea unui predicator hindus pe 23 august. Deşi poliţia a pus crima pe seama gherilelor maoiste, radicalii hinduşi îi consideră vinovaţi pe creştini, ţinând cont că predicatorul îndemna frecvent locuitorii din zonă să adopte hinduismul în detrimentul religiei creştine.
În Iran, prejudecata religioasă este instituţionalizată. Parlamentul de la Teheran a adoptat cu o lună în urmă o propunere de modificare a Codului penal islamic, care introduce pedeapsa cu moartea pentru bărbaţii care se leapădă de religia islamică şi închisoarea pe viaţă în cazul femeilor. Chiar dacă noile prevederi încalcă flagrant normele internaţionale privind drepturile omului şi chiar şi constituţia iraniană, membrii legislativului s-au pronunţat într-o proporţie covârşitoare în favoarea actului: 196 de voturi pentru şi doar 7 împotrivă. Cu toate acestea, nici măcar ONU nu a contestat legea.

Cotidianul britanic „The Telegraph” relatează povestea unei femei creştine iraniene, Rashin Soodmand, a cărei viaţă este profund afectată de fundamentalismul religios. În 1990, tatăl ei, Hussein, a fost ultimul om executat în Iran pentru apostazie. Bărbatul se convertise la creştinism în 1960 şi, după ani de hărţuiri, a fost spânzurat în 1990. Acum, fratele femeii, Ramtin, zace într-o temniţă iraniană şi aceasta se teme că, deşi Ramtin s-a născut creştin, el ar putea fi prima victimă a legii care pedepseşte apostazia cu moartea.

Știre preluată de pe petricamuntean.wordpress.com
ganduri
Ce s-a abatut asupra fratilor nostri din Orient e greu de inteles, dar ce greu o fi pentru ei sa traiasca in asemenea zona si in asemenea situatii. Daca deschidem acest site si apoi ramanem indiferenti e un semn de intrebare pentru noi, asa ca ar trebui sa ne luam sarcina in serios si sa mijlocim pentru fratii care se afla intr-o suferinta fara precedent.
Adăugat în 17/10/2008
SALVARE
DUMNEZEU SA UNEASCA IN RUGACIUNE TOTII CRESTINII DIN LUME PT CA EL SA-SI APERE COPII SI SA LE DEA PUTERE CELOR PRIGONITI.SUFERITI CU CEI CE SUFERA!!!!!
Adăugat în 17/10/2008
Va rog sa nu stam nepasatori fata de situatia prin care trec fratii nostri din Orient,ci sa-i sustinem in rugaciuni ca D-l sa le dea putere!
Adăugat în 11/11/2008
pentru slava lui Hristos
Rugaciunea mea catre Domnul pantru fratii si surorile mele care trec prin astfel de momente este; Doamne Dumnezeule te rog in Numele Domnului I sus Hristos si prin putere Duhului Sfant da putere de rabdare in suferinta robilor tai si pocainta celor ce comit sau incurajeaza intrun mod personal s-au prin diferite mijloace astfel de acte , caci tu ai spus in cuvantul Tau :EVREI CAP.10.37,38 INCA PUTIN, FOARTE -PUTIN TIMP SI CEL CE VINE VA VENI SI NU VA INTARZIA. DAR CEL DREPT VA TRAI PRIN CREDINTA; SI DACA DA INAPOI,SUFLETUL MEU NU GASESTE PLACERE IN EL .ITI MULTUMIM DOAMNE ISUSE HRISTOASE CA PESTE TOATE ACESTEA NE ASTEAPTA O MARE RASPLATIRE CACI TU AI SPUS IN CUVANTULTAU DIN EVANGHELIA DUPA IOAN LA CAP.14.2 IN CASA TATALUI MEU SUNT MULTE LOCASURI. DACA N-AR FI ASA, V-AS FI SPUS. EU, MA DUC SA VA PREGATESC UN LOC. SI DACA MA DUC SA VA PREGATESC UN LOC, MA VOI INTOARCE IARASI SI VA VOI LUA CU MINE, CA ACOLO UNDE SUNT EU, SA FITI SI VOI.
Adăugat în 13/11/2008
Opțiuni