Mic Dejun cu Rugaciune
Adăugată de user necunoscut in 21/09/2008, citită de 1.039 ori
Autor: Vasiloni Florin, protopop, Categorie: Anunțuri
In perioada 17-20 Noiembrie, a avut loc la Palatul Parlamentului a treia editie a "Micului dejun cu rugaciune". Aceasta actiune s-a desfasurat sub inaltul patronaj al D-lui Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, avand ca organizatori membrii Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei. Preşedintele acestui grup, deputatul Petru Andea, a precizat că acţiunea "Mic dejun cu rugăciune", este una "cunoscută şi obişnuită în multe Parlamente ale lumii" şi care promovează în viaţa politică morala religioasă.
Printre participanti s-au numarat Nicolae Vacaroiu, Presedintele Senatului Romaniei, Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor; Petar Stoianov, fost presedinte al Bulgariei; Paul Petrie, Director, Parlamentul UE; ES Francisco Javier Lozano, Nuntiul Apostolic in Romania; Friedrich Konig, Vicepresedinte al Asociatiei Tarilor Membre ale Uniunii Europene s.a. La acest eveniment, au participat un numar de 230 de invitati, din tara si strainatate, printre ei regasindu-se parlamentari romani si straini, ministri, ambasadori, oameni politici, ziaristi si scriitori, universitari, reprezentanti ai diferitelor culte religioase din tara si strainatate, oameni de afaceri, figuri de seama ai societatii civile.
Participatii au avut ocazia sa se roage, sa ia masa si sa discute impreuna, beneficiind si de fondul sonor oferit de reprezentanti de frunte ai muzicii corale si lirice din tara noastra si din alte tari.
Aceasta actiune, la care s-au regasit reprezentanti ai unor culturi, traditii si religii diferite se vrea a fi un simbol al apropierii intre oameni, un preambul al reorientarii societatii catre valorile spirituale. La intalnire au fost prezenti din Biserica Catolica din Romania Pr. Bulai Daniel si Tiba Ilie de la Arhiepiscopia Romano-catolica Bucuresti, iar din partea Bisericii Greco-Catolice din Romania a luat parte Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop de Sarmisegetuza si Responsabil Eparhial cu Pastoratia Laicilor-Lugoj.
Acest gen de eveniment este preluat dupa model american. "Micul dejun national cu rugaciune"( National Prayer Breakfast) are o traditie de peste 70 de ani, in SUA, Presedintele SUA invitand pentru acest eveniment, in fiecare an, in jur de 1.000 de oameni politici, presedinti de tari, oameni de afaceri, reprezentanti ai cultelor religioase si personalitati culturale din toate tarile lumii. De asemenea, acest gen de actiune se manifesta anual in Parlamentul Uniunii Europene, precum si in alte tari democratice.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni