25% dintre parinti nu-si supravegheaza copiii
Adăugată de user necunoscut in 18/08/2008, citită de 1.726 ori
Autor: Timea, Categorie: Diverse
25% dintre parinti nu-si supravegheaza copiii
În jur de 25% între părinţi nu ştiu ce fac copiii lor pe Internet, demonstrează un studiu efectuat de către editorul antivirusului Symantec : « Este foarte important ca părinţii să fie interesaţi de comportamentul copiilor pe Internet, iar aceştia să ştie de asemenea că pot să se adreseze părinţilor în caz de nevoie », a indicat Dirk Depover de la Child Focus.
Chiar dacă părinţii sunt în general conştienţi de pericolele pe care le are internetul asupra copiilor, ei subestimează riscurile, iar mulţi dintre ei nu iau nici o măsura, cum ar fi instalarea unui control parental pe calculator, indică ancheta realizată în opt ţări.

« Unii părinţi nu cunosc bine internetul. Ar fi indicat ca aceştia să dobândească o bază de cunoştinţe, înainte de a putea vorbi cu copiii. Se pot întâmpla multe în lumea virtuală, iar copiii ar trebui să poată să le pună întrebări », a mai subliniat D.Depover.
O anchetă publicată în luna februarie în Belgia, relevă faptul că tinerii consideră esenţial rolul pe care părinţii îl pot juca raportat la utilizarea calculatorului. Child Focus insistă că acest instrument să nu fie utilizat fără control, mai ales de către copii. « Calculatorul nu trebuie instalat într-o încăpere separată, ci într-o încăpere comună ». De asemenea, părinţii pot face apel la o serie de filtre sau de mijloace tehnice în timp ce vor supraveghea comportamentul copiilor vis-a-vis de utilizarea calculatorului.


Știre preluată de pe www.infocrestin.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni