Jocurile olimpice incep, crestinii sunt persecutati
Adăugată de user necunoscut in 08/08/2008, citită de 1.813 ori
Autor: Andreea Craciun, Categorie: Evenimente
Jocurile olimpice incep, crestinii sunt persecutati
Ce-a dea 26-a editie a Jocurilor Olimpice de vara va incep oficial astazi. Aceasta data va ramane una importanta in istoria Chinei.
Chinezii considera cifra 8 un numar norocos, in cultura lor are intelesul de „ a se imbogati”, „a prospera”.
Johnnie Lee- (Open Doors) declara „ China e mult mai deschisa. Cred ca are deschiderea cea mai mare pentru religii, avuta in ultimile sute de ani. Crediciosul are o libertate mai mare de a practica religia. Asta nu inseamna ca suntem perfecti. Inca mai avem multe de invatat”.
Dar multi crestini sunt considerati „norocosi” anul acesta. Multi crestini au fost persecutati de guvernul chinez. „ Le este frica, acum cu desfasurarea Jocurilor Olimpice. Guvernului nu i-a placut ideea ca ei sa se afle in Beijing . Le este frica ca protestantii se vor inatalni cu presa si vor declara ceva ce nu le-ar placea”. declara Lee
Multi crestini au fost aruncati in inchisoare sau au fost dusi in zone indepartate de Beijing. Printre acei prizionieri se numara si Shi Weihan, care a mai fost arestat anul acesta pentru ca distribuia biblii si literatura crestina.
Peste o suta de milioane de crestini din intreaga lume sunt interogati, arestati si chiar mor pentru credinta lor in Hristos, iar mai multe milioane de crestini sunt discriminati si inalaturati.
Oragnizatia Open Doors ii sustine si ii intareste pe crestini, oferindu-le literatura crestina, biblii, training,suport in rugaciune.

Știre preluată de pe mnnonline.org
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni