Romania, din nou sub ape!
Adăugată de user necunoscut in 28/07/2008, citită de 1.922 ori
Autor: BenHur, Categorie: Diverse
Romania, din nou sub ape!
Inundatiile din ultimele zile au ucis 5 oameni, iar 5 judete sunt in acest moment afectate de apele revarsate. Aproape 12.000 de persoane au fost evacuate, 6.060 de familii au fost afectate, iar 6.854 de gospodarii sunt inundate, arata ultimul bilant al Ministerului de Interne anuntat luni de secretarul de stat Victor Paul Dobre, potrivit Realitatea Tv.


73 de locuinte au fost distruse in totalitate si 2.196 au fost afectate de apele revarsate.
De asemenea, au fost inundate peste 21.000 ha de teren agricol si peste 2.000 de hectare de pasuni.

Si drumurile au fost atinse de viituri. Pana in aceasta dimineata, au fost afectati 7 km de drum national si 973 km de drum judetean. De asemenea, 1.044 de poduri si podete au fost afectate.


Oficialitatile spun ca debitul mare al raului Prut din aceste zile se atinge extrem de rar, aproximativ o data la o mie de ani. Imaginile prezentate in ultimele zile in mass-media surprind oameni izolati pe campii care cu greu au mai luat cate ceva din casa. Cei care nu au reusit sa isi ia animalele sau lucrurile de valoare, au iesit "doar cu hainele de pe ei". Operatiunile de salvare in aceste momente in judetul Neamt, in Maramures, in Bacau, sunt destul de dificile, intrucat oamenii nu doresc sa fie evacuati, in unele sate ei acceptand solutia aceasta doar cand nu au mai avut nici o alta sansa!


Haideti sa sprijim in rugaciune locuitorii din zonele afectate. Dumnezeu sa aiba mila de Romania!

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni