MAF - probleme cu pretul combustibilului
Adăugată de user necunoscut in 23/07/2008, citită de 1.876 ori
Autor: BenHur, Categorie: Misiune
MAF - probleme cu pretul combustibilului
Misiunea Crestina Aviatica (M.A.F.) se confrunta cu o criza legata de pretul tot mai mare al combustibilului. In ultima vreme ea a redus costurile auxiliare pentru a evita reducerea zborurilor. Pretul urias al acestuia are un impact negativ asupra tuturor agentiilor umanitare care, nu numai ca furnizeaza cele necesare populatiei, dar in deplasarile lor impartasesc si Evanghelia.

Flota MAF detine 134 aparate de zbor in cele mai indepartate regiuni ale lumii si lucreaza in zone unde unii oameni castiga doar un dolar pe zi. Aceasta asigura transportul si furnizeaza alimente, medicamente si alte necesitati acolo unde drumurile sunt impracticabile sau inexistente. Insa, acest mijloc atat de eficient este in pericol deoarece pretul combustibilului a scapat de sub control.
De exemplu, MAF plateste 13$ pentru un gallon (3,4l benzina), aceasta insemnand 234$ pentru o ora de zbor. Folosirea altui tip de combustibil mai ieftin ar putea produce daune motorului si producerea unor catastrofe.

Deoarece zonele unde lucreaza misiunea sunt atat de indepartate, ea a trebuit sa stocheze combustibil , iar pretul a fost de doua ori mai mare decat anul precedent. De pilda, pentru programul de zbor din Indonezia s-a cumparat recent combustibil pentru 3 luni, iar costul s-a ridicat la aproximativ o jumatate de milion de dolari. "Nu se poate rezolva mult din aceasta problema pe termen scurt", a afirmat D. Fyock, vicepresedintele misiunii.
Pe termen lung s-ar putea folosi noi tehnologii care ar putea produce noi aparate de zbor cu consum de combustibil redus.

Concluzionand cele de mai sus , MAF are nevoie de fonduri necesare pentru continuarea misiunii si chemarii sale.

Cei ce doresc sa doneze o pot face aici

Știre preluată de pe www.maf.org
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni