Inaugurarea Centrului Social “Sfantul Iosif” Oravita
Adăugată de user necunoscut in 02/07/2008, citită de 4.133 ori
Autor: Vasiloni Florin, protopop, Categorie: Evenimente
Inaugurarea Centrului Social “Sfantul Iosif” Oravita
Inaugurarea Centrului Social “Sfantul Iosif” Oravita

In data de 29 iunie, a avut loc la Oraviţa, judeţul Caras-Severin, inaugurarea Centrului Social “Sfântul Iosif”. Centrul Social a fost creat prin eforturile Parohiei Greco-catolice Oravita, sub conducerea Preotului Paroh, Protopop Cozmuţa Ovidiu.
Acest centru social fiinţeaza intr-o cladire monument istoric din Oraviţa, cladire in care a functionat odinioara un hotel, in care, in anul 1868, a fost găzduit marele poet Mihai Eminescu, pe atunci membru al trupei de teatru Pascaly din Iaşi.
Aceasta cladire, cu o istorie atât de interesantă, a aparţinut apoi familiei Mariane Duval, care a recuperat-o dupa 1990, punând-o la dispoziţia Primariei Oraviţa si Parohiei Greco-catolice de aici, pentru a o transforma in Centru Social. Renovarea clădirii, care se intinde pe 900 metri patraţi, a inceput in anul 2006 iar in prezent, ea poate gazdui in condiţii optime 46 de bătrâni si 6 persoane cu handicap locomotor. Cladirea dispune de Capelă, bucătarie, sală de mese, sală de lectură, cabinet medical etc.
Panglica inaugurală a noului centru social a fost tăiata de către Prea Sfinţitul Alexandru, Episcop Greco-catolic de Lugoj si Ioan Goga, Primarul oraşului Oraviţa. A urmat apoi binecuvântarea clădirii, urmată de Sfanta Liturghie Arhierească, pontificată de catre PS Alexandru, in fruntea unui numeros sobor de preoţi. Printre aceştia, au fost prezenţi Mons. Pop Angelo, Vicar General, Cozmuţa Ovidiu, Protopop de Oraviţa, Vasiloni Trandafir Florin, Protopop de Sarmisegetuza ş.a.
Lucrările au putut fi puse in practică datorită numeroşilor sponsori, din ţara si străinatate, autoritaţi bisericeşti, locale şi judeţene.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni