Carti, tot mai multe carti
Adăugată de user necunoscut in 13/06/2008, citită de 2.985 ori
Autor: Media CBEE, Categorie: Editoriale
Carti, tot mai multe carti
“Dacă ai voi să faci o mulţime de cărţi nu vei izbuti,” se plângea înţeleptul, “şi multă învăţătură oboseşte trupul” (Eclesiastul 12:12). Versetul acesta e chiar potrivit pentru a combate nevoia de şcoli şi studii biblice, ar spune unii. Cu toate acestea, fără cărţi vieţile noastre ar fi sărace, cunoştinţa noastră ar fi limitată la propriile descoperiri, înţelepciunea noastr s-ar baza doar pe experienţele personale. Cu ajutorul cărţilor putem învaţa din experienţele şi descoperirile altora, iar poate aceştia sunt înaintaşii noştri în credinţă sau poate contemporani cu noi, oameni care se confruntă cu multe din problemele care ne dau şi nouă bătaie de cap. Acelaşi om înţelept ne-a amintit că nu este nimic nou sub soare, şi dacă despre un lucru se crede că este nou,acesta era deja acolo cu mult timp înainte să îl fi descoperit noi. (Eclesiastul 1:9, 10).
Cărtile ne aduc aminte că nu suntem singuri în călătoria noastră prin această viaţă. Cei care au fost înaintea noastră ne-au lasat, prin scrierile lor, o hartă a călatoriei lor prin viaţă. Pe măsura ce citim, suntem avertizaţi de potenţialele pericole, suntem înarmaţi cu răspunsuri eficiente la problemele viitoare şi suntem entuziasmaţi de lucrurile pe care le putem descoperi. După ce a recapitulat câteva din poveştile marilor eroi ai credinţei, scriitorul epistolei către Evrei ne spune de acest "nor de martori" nevăzut, ca şi o încurajare pentru noi ca să "dăm la o parte orice piedică" care ne-ar putea încetini şi să fim perseverenţi în cursa vieţii. (Evrei 11 şi 12:1).
De pe vremea lui Moise, când Dumnezeu a insistat ca legământul Său să fie notat (înregistrat), până la apostolul Ioan, în exil în Insula Patmos, şi chiar mai departe până în zilele noastre, oamenii lui Dumnezeu au fost încurajaţi, inspiraţi şi provocaţi de ceea ce a fost scris înaintea lor.
Aşadar provocarea este să învătăm, să citim, să recitim si iar să citim, dar să ne aducem aminte că Acel pe care îl urmăm este "acelaşi şi ieri şi azi şi în veci de veci". (Evrei 13:8).
De aceea avem şcoli biblice, biblioteci şi cărţi, tot mai multe cărţi!

Știre preluată de pe www.mediacbee.com
shalom
ca sunt carti e bine dar ne-am invatat rau ca ne place sa privim doar nu mai punem osul la treaba din lipsa de timp eu asi prefera sa am carit audio precum biblia mp3 sau cursuri audio si nici studiile n-ar strica ca sa ne umplem mintea cu ele si apoi sa avem ce spune si la altii Doamne ajuta ...la mai mult si la mai bine
Adăugat în 02/07/2008
citeste
cu adevarat cartile ne ajuta sa ne dezvoltam atit intelectual cit si spiritual, deoarece in timpul citirii informatia ni se aranjeaza in constiinta noastra si mai apoi la nevoie este scoasa si pusa la dispozitie, nu ca cea de la televizor(Vizuala)care se depune in subconstient.Si citind noi putem filtra si alege doar ceea ce-i bun, ceea ce nu putem face atunci cind privim TV. Trebuie sa citim!
Adăugat în 31/07/2008
Opțiuni