Simpozion International “Bisericile si finantarea europeana”
Adăugată de user necunoscut in 31/05/2008, citită de 1.341 ori
Autor: Vasiloni Trandafir Florin, Protopop, Categorie: Anunțuri
Simpozion International “Bisericile si finantarea europeana”
Simpozion International “Bisericile si finantarea europeana”; Sibiu, 26-29 mai 2008

In zilele de 26-29 mai, a avut loc la Sibiu, un Simpozion International cu titlul “Drumuri noi pentru Bisericile si diaconia din Romania prin finantari europene”. Simpozionul a fost unul de larga participare, peste 60 de oaspeti, din tara si strainatate onorand invitatia adresata de organizatori, Academia Evanghelica Transilvania Sibiu in colaborare cu Biroul European al Diaconiei, cu sediul la Bruxelles. Evenimentul a fost cofinantat de organizatii partenere din Germania, ca DW Rheinland, DW Bremen s.a.
In ultimii 17 ani, Romania se lupta cu mari probleme sociale ca urmare a perioadei de tranzitie. Printre aceste probleme, se numara cele legate de persoanele fara adapost, saracia cauzata de veniturile mici ale unor categorii largi de persoane, aparitia cartierelor de saraci din marile orase dar si marea discrepanta intre mediul urban sic el rural. Multe milioane de romani lucreaza in afara granitelor tarii. Astfel, tara noastra pierde mana de lucru calificata. Pe langa aceste probleme, societatea romaneasca se confrunta si cu probleme grave, cum ar fi consumul de droguri, traficul de personae, prostitutia etc.
Aceste probleme sunt in atentia Bisericilor din Romania, care sunt angajate in mod active in domeniul social. Simpozionul a avut drept scop evaluarea lucrului social al Bisericilor din Romania, precum si gasirea de solutii pentru eficientizarea acestei activitati. Bisericile pot beneficia in urmatoarea perioada de finantari nerambursabile din partea Uniunii Europene.
Printre participanti, s-au numarat Dr. Jurgen Henkel, Directorul Academiei Transilvania; PS Geza Papp, Episcop Reformat; ES Jean-Pierre Rollin, Consulul General al Germaniei in Romania; Peter Greifenberg, Biroul European al Diaconiei Bruxelles; Prof. Paul Philippi; Pr. Miklos Menessy si Mihai Branzea, din partea AIDROM (Asociatai Romana Ecumenica a Bisericilor); Drumus Clarisa, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse; Valentin Tudorache, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Pr. ProtopoVasiloni Trandafir Florin, Responsabil Eparhial, Episcopia Greco-catolica Lugoj; Pr. Dumitru Abrudan, Mitropolia Ortodoxa Sibiu.
Intalnirea a avut si o componenta educativa, in ceea ce priveste fondurile structurale, programele operative sectoriale; asigurarea starii de fapt si dezvoltarea structurilor sociale pe plan regional; fundatii si alte posibilitati de sprijin si orientarea regionala.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni