Nemultumit!
Adăugată de user necunoscut in 19/05/2008, citită de 3.186 ori
Autor: Darius Cornean, Categorie: Editoriale
Nemultumit!
Priveşti azi în jurul tău şi rămâi uimit de facilităţile şi diversitatea erei postmoderne: tehnologia, medicina, ştiinţa şi toate celelalte, aştern la picioarele noastre un sistem complex de variante, soluţii, care controlează aproape în totalitate viaţa noastră, lucruri de care am ajuns să fim dependenţi şi care pretind a răspunde tuturor necesităţilor noastre umane. Şi totuşi…
Astăzi sunt aproximativ 5 miliarde de oameni care se confruntă cu nevoi la care nu se găseşte remediu, oameni care mor de boli cauzate de stres, îngrijorări, temeri, frustrări, toate acestea găsindu-şi rădăcina într-o nevoie interioară a fiecăruia, nevoia de a fi mulţumitori şi încrezători. Paradoxal parcă, dar, complexitatea lumii postmoderne a cauzat omului mai multe nevoi, dorinţe, iluzii, vise, aşteptări prin care a ajuns să definească şi să-şi clădească propria fericire. Din pricina acestor lucruri mulţi dintre ei se aruncă într-o închisoare, devenind prizonieri, iar unii dintre ei chiar prizonieri pe viaţă, iar pe poarta acestei inchisori stă mare scris: NEMULŢUMIRE!
Această închisoare este locul unde unii ştiu că se află iar alţii nici nu bănuiesc; aici toţi sunt prizonierii unei singure dorinţe, aceea de a avea ceva mai bun decât alţii, ceva mai frumos, mai mult şi mai nou, pentru a putea fi fericiţi şi MULŢUMITORI! Aceşti oameni au ajuns prizonierii nemulţumirii datorită iluziei pe care o trăiesc: Voi fi fericit dacă…voi avea, voi ajunge, voi fi…Singura sursă care poate sătura inima neîmplinită şi cugetul îngândurat, poate rupe lanţurile nemulţumirii, a dorinţelor este MĂREŢUL HAR a lui DUMNEZEU.
Suntem părtaşi unui dar nemeritat, harul lui Dumnezeu, sursa necesară şi suficientă pentru ca în fiecare zi să trăim bucuria şi fericirea pe care ne-o dorim. David recunoaşte acest har în psalmul 23: Domnul este Păstorul meu, nu voi duce lipsa de nimic. Ajutorul Lui vine la momentul potrivit şi niciodată El nu-şi va încălca promisiunile făcute nouă, iar HARUL lui se va înnoi în fiecare zi pentru noi.
Conştientizezi HARUL SĂU primit în fiecare zi?
Abordează problema de azi cu resursele pe care le deţii azi, pentru că pentru cele de mâine nu deţii resurse. Bucură-te în fiecare zi de lucrurile mici pe care le poti face prin harul lui Dumnezeu, priveşte fiecare oportunitate prin care poţi face un bine cuiva ca pe un har de care ai parte, în situaţii critice şi dificile, în momentele în care prietenul tău cel mai bun se numeşte singuratatea, Harul Sau iţi este de ajuns, faptul că te aşteaptă o moştenire “mai sus de nori”, eşti mântuit şi vina pentru păcatele tale a fost plătita şi poţi trăi liber faţă de păcat este un dar nemeritat, harul Său măreţ. De aceea adânceşte mai mult în inima ta acest har până te va orbi în faţa negurii acestei lumi care îmbolnăveşte sufletul omului cu teama, nelinişti, dureri şi neîmplinire. Nu privi mai departe decât iţi este permis, crede că El te conduce şi că “vom găsi har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie”. (Evrei 4:16).
superb
un matarial foarte bine argumentat, plin de adevarar si speranta ...God bless u all
Adăugat în 20/05/2008
asta e realitatea
Ai dreptate,Andreea.Imi place si mie articolul asta.Cred k e rezumatul realitatii in care traim...paradoxul vremurilor de pe urma.F. bine structurat,Darius.Ai prezentat si solutia...in lumina Bibliei.Asta e diferenta intre articolele necrestine si cele de tipul asta. Fii binecuvantat!
Adăugat în 21/05/2008
stiinta
e foarte corect ca traim epoca stiintei d-zeu sa va dea putere sa biruim pacatul foarte frumos a scris mirela.sa fitii binecuvintate
Adăugat în 23/05/2008
Felicitari!
Felicitari pentru articol... esti binecuvantat de Dumnezeu cu acest dar, de-a relata fape si evenimente. Ma rog ca El sa desavarseasca in tine ceea ce a inceput!!!
Adăugat în 11/07/2008
Opțiuni