Sfanta naivitate
Adăugată de user necunoscut in 08/05/2008, citită de 3.144 ori
Autor: Florin I., Categorie: Editoriale
Sfanta naivitate
Stăteam la masă cu un individ tare vorbăreţ. Nu ştiu cum să spun că era bun sau rău de gură, dar ideea e că în treizeci de minute nu am reuşit nici să respir datorită debitului verbal pe care îl poseda. Fără o structură în discurs, îmi spune că el s-a lăsat şi de citit cărţi pentru că nu vrea să îşi umple mintea cu ideile altora, că el vrea să fie învăţat doar de Domnul, nu de oameni.
Tocmai îmi povestise nişte lucrări ale Domnului din viaţa lui, era tare încântat. Adăugase şi câteva principii de viaţă pe care el le-a extras din propria-i experienţă, învăţături demne de luat în seamă.
I-am replicat că dacă vreau să-i urmez primul principiu, acela al lepădării cărţilor şi învăţăturilor altora, ar trebui să pun la index tot ce a spus el şi să mă rog ca Domnul să îmi arate şi mie tot ce el tocmai mi-a povestit, altfel de ce să-l cred? Ei, asta-i prostie, mi-a răspuns... cuvântul magic, ce bine că îl rostise. A venit ca o eliberare.
Încă nu mi-am revenit din şoc. Trăiesc experienţa asta foarte des. Întâlnesc mulţi oameni cu tot felul de principii din acestea, pe care nici nu ştiu cum să le numesc... sunt “sfinte” oricum. Naiv de sfinte. Se pare că inteligenţa şi valoare de orice fel sunt simple aberaţii, iar câteodată devin delicte. Nu va fi nimeni sincer ca să recunoască asta ca anomalie comportamentală, dar această luptă surdă este un abuz la normalitate. Dar cum altfel ar putea fi tăiat stejarul ca să plantăm spinul în loc? De asta nici nu ne mai mirăm de atâtea plantaţii de buruieni existente şi îngrijite cu migală. Să fie mari. Prostie frumoasă.

Știre preluată de pe mediacbee.blogspot.com
sfinta naivitate
pacea domnului nostru ISUS SA FYE CU VOI. AMIN .. CITID ACEST TEXT MI-AM ADUS AMINTE DE IOAN BOEZATORUL CARE A RENUNTAT LA HRANA OBISNUITA(ROMANE POLITISTE AVENTURA AMOROASE ) SI MINCA LACUSTE(TORRA) DACA AI FI FOST CONTEMPRANUL LUI CE AI FI GINDIT ? LA FEL CA DE CEST "MICUT" AL LUI HRISTOS?????? MI-AR PLACE SA-MI DESCOPERE DOMNUL GNDUL TAU PACE
Adăugat în 08/05/2008
de ce atata dispret la adresa acestui om?...daka el considera ca asa treb sa mearga...important e ca vrea sa stea langa Dumnezeu!
Adăugat în 09/05/2008
Sfânta naivitate
Una din dovezi pentru care părerea cuiva contează sunt tocmai comentariile noastre care apar pe site şi vor mai apărea.Durerea cea mare este tot mai puţini fraţi au deschisă inima spre exerciţiul scrisului şi a cititului.Acesta ordoneză gândirea şi o pune la contribuţie pt.D-zeu şi fraţi.Stând de vorbă cu cineva vei observa ce muncă duce interlocutorul tău pentru a-şi pregăti următorul răspuns fără să te mai asculte.Fuga de idei în alţi termeni.Ca să poţi fi ascultat trebuie să ştii să asculţi.Se pierde esentialul.Asa este si cand se predica ş.a.m.d.Acum câteva sute de ani informaţia circula şi pe fond scris.Biblia este exemplul Cărţii cărţilor şi dacă cartea Faptele Apostolilor nu are un Amin spre încheiere ,nu cumva cu un scop...Poate se mai scrie?!Dumnezeu fie binecuvântat în vecii vecilor.Amin.
Adăugat în 09/05/2008
daca dupa ce ai citit Biblia de la cap la coada, spui ca te lasi de citit, pentru ca nu vrei sa-ti umplii capu cu ideile altora...cam rau...de ce?in primu rand, cartile nu trebuie folosite ca sa copiezi ideile altora, ci din punctu tau de vedere, sa critici, sa valorezi, in raport cu ideile altora...poti fi de acord sau nu cu ce se spune intr-o carte, chiar si asta te invata ceva...o carte te va ajuta totdeauna, chiar si daca nu esti de acord cu autorul,gandeste-te putin...unde-s mai multi totdeauna o sa fie o concluzie mai corecta, decat unde-s mai putini...daca nu vezi lucrurile chiar corect, de ce sa nu fii corectat?...dar cum vei fi corectat daca nu te lasi invatat:-??...sunt curioasa, atunci, daca nu cumva tipul respectiv intelege si din Biblie numa ceea ce vrea...sau cu adevarat se lasa invatat...cine ajunge sa scrie o carte nu-i tocmai un inutil care nu a reusit sa inteleaga Biblia si lucrurile despre care scrie(sigur ca totdeauna o sa fie diferite puncte de vedere pentru aproape orice), poate ca o are mult mai studiata ca multi dintre noi...si zic studiata, nu doar citita...desi nu tare multi se pot lauda ca au citit Biblia de la cap la coada, si mai putini se pot lauda ca au studiat-o in timp ce citeau...este o mare diferenta intre cele doua...
Tymonik...una-i sa citesti carti crestine si alta-i sa citesti romane politiste, aventuri amoroase...nu crezi?...
Adăugat în 09/05/2008
multumesc de commenturi
Hello,
eu sunt care a scris articolul de mai sus
Nu sunt sigur ca am inteles bine primul post, primul comentariu. Daca autoarea sau autorul ar putea reveni cu niste lamuriri, as aprecia.


Adăugat în 09/05/2008
mai sunt si alti Florini pe lumea asta
Adăugat în 14/05/2008
Sfanta naivitate
Dar despre ce experiente vorbea fratele care... Parerea mea, biblia da exenplu de experiente traite... trebuie sa le stim nu?exemplul nostru conteaza dak e unul ca al sfintilor .fratele cu experiente originale sa il ,,puna inainte pe ISUS MANTUITORUL ''
FRATILOR HAIDETI SA-L PREDICAM PE ISUS SI SA-L CUNOASTEM PE EL SI PUTEREA INVIERII LUI.AMIN?
Adăugat în 15/08/2008
Opțiuni