Descoperiri din perioada Templului lui Solomon
Adăugată de user necunoscut in 02/04/2008, citită de 2.962 ori
Autor: Flavia-Cora Lazin, Categorie: Evenimente
Descoperiri din perioada Templului lui Solomon
Descoperiri din perioada Templului lui Solomon


Un sigiliu de piatra a fost descoperit in cetatea lui David din Ierusalim de catre o cercetatoare israeliana dr. Eilat Mazar. Sigiliul dateaza din anul 528-445 i.Cr. si a fost descoperit in urma sapaturilor efectuate de Autoritatea israeliana a Antichitatilor.
Pe sigiliu se poate citi numele Tamah. In cartea Neemia din Biblie se vorbeste despre o familie cu numele Tamah care erau slujitori de la primul Templu inaugurat in anul 951 i.Cr. de catre imparatul Solomon.
Familia Tamah a fost nevoita sa plece in exilul babilonian. La intoarcerea lor in Ierusalim se pare ca au folosit sigiliul de piatra deoarece acesta a fost gasit in imediata apropiere a cartierului Ofel, adica acolo unde locuiau slujitori Templului in vremea lui Neemia.
Sigiliul prezinta si o scena de cult. Se pot observa doi preoti cu barba, care stau intr-o pozitie meditativa la marginea unui altar al tamaierii cu mainile intinse in rugaciune catre cer. Sub aceasta scena se afla cele trei litere evreiesti ale numelui familiei Tamah. Inca o dovada ca Biblia este adevarata.


Știre preluată de pe www.misiuneabis.ro
Apocalipss
Templul lui Solomon urmeaza a fi rezidit cat de curand..asadar va domni Antihrist,dorind sa ne insemnam cu semnul 666 pe frunte sau in mana dreapta..tot ce putem face noi este sa nu acceptam semnul indiferent de ce se va intampla..si sa ne rugam neincetat..:*:*
Adăugat în 13/05/2008
Opțiuni