Tableta Spirituală
Adăugată de user necunoscut in 30/03/2008, citită de 1.842 ori
Autor: Istvan Kallos, Categorie: Anunțuri
Tableta Spirituală
Tableta Spirituală difuzată la Radio Timişoara
acum şi pe internet la adresa www.tabletaspirituala.ro

Atunci când am realizat că a te conforma unei societăţi bolnave înseamnă să fi şi tu însuţi bolnav, am ales să mă ghidez după principiul: vreau să devin ceea ce iubesc. De mai bine de doi ani, îi opresc pe trecătorii din faţa Catedralei cu câte o întrebare legată de realitătile vieţii. În căutarea adevărului, am ales această cale, convins fiind că se potriveşte cel mai bine modului de viaţă contemporan. Aidoma lui Nicodim din primii ani ai erei creştine, întrebările mele dovedesc în mare parte, lipsurile mele de cunoştinţe în lucrurile importante.
Nu ştiu ce înseamnă ecumenismul. Vreau doar să-mi iubesc aproapele şi să nu mai fac nici o diferenţiere între semenii mei. Aşa ne vrea şi aşa ne iubeste şi El pe noi toţi: ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi sau evanghelici. Putem urma căi diferite, dar avem un singur ţel, pentru că trăirea realităţii interioare ne eliberează în exterior.
Realizarea în stradă a reportajelor reprezintă o adevarată provocare. Sigur că oamenii sunt surprinşi şi şocaţi atunci cănd aşteptându-se să le adresez o întrebare puerilă , sunt solicitaţi să dea răspunsuri pline de conţinut.
V-aş ruga să nu analizaţi perfecţiunea sau imperfecţiunea acestor răspunsuri. Să răspunzi pe loc la întrebari care in mod normal, ar necesita un timp îndelungat de meditaţie … înseamnă ceva. Poate tocmai datorită simplităţii ei, Tableta Spirituală ar putea să devină ceea ce mi-aş fi dorit: o rubrică pe înţelesul tuturor.
De asemenea, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru lucrarea sa în Duhul Sfânt, prin care am fost aduşi cu toţii una în Isus Cristos, în ciuda tuturor diviziunilor.


István Kallós,
Realizator

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni