Concert Gen Rosso la Bucuresti
Adăugată de user necunoscut in 30/03/2008, citită de 1.288 ori
Autor: Pr. Vasiloni Florin; protopop Greco-catolic, Categorie: Anunțuri
Concert Gen Rosso la Bucuresti
Concert Gen Rosso la Bucuresti
29.03.2008, Bucuresti
Mii de persoane, majoritatea tineri, au urmărit la Sala palatului din Bucuresti, vineri, 28 martie 2008, spectacolul "Streetlight", susţinut de grupul internaţional de artă interpretativă Gen Rosso. Concertul, de tip "musical", a fost susţinut si la Sibiu si Bacau. Mesajul grupului este unul profund crestin. La acest eveniment, au luat parte printre altii Excelenta Sa Francisco Lozano, Nuntiu Apostolic (Ambasador) al vaticanului in Romania, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucuresti si Presedintele Conferintei Episcopale Romane, Excelenta Sa Daniele Mancini, Ambasadorul Italiei in Romania s.a.
Muzicalul "Streetlight" porneşte de la o istorie adevărată care i-a marcat pe membrii grupului. În anul 1969, în SUA, un tânăr afro-american, Charles Moats, a fost ucis în faţa casei sale într-un cartier din Chicago pentru că a încercat să transmită idealul de pace şi iubire tinerilor din oraşul său. Purta în inimă mesajul Mântuitorului: "Iubiţi pe aproapele vostru ca pe voi înşivă".
Două lucruri impresionează cel mai mult. Primul porneşte de la întrebarea: Cum poţi să transmiţi tinerilor de azi ceva măreţ? Răspunsul: vorbind în limbajul lor. Ca atare, muzica şi dansurile grupului Gen Rosso sunt cele ale tinerilor de azi. Al doilea lucru ţine de mesaj care este inspirat din valorile creştine. La tot pasul în povestirea jucată ţi se sugerează texte din Sfânta Scriptură. Când priveşti pe membrii formaţiei de pe scenă este imposibil să nu ţi aminteşti de cuvintele lui Cristos: `Nimeni nu are o mai mare iubire decât acesta: ca cineva să şi dea viaţa pentru prietenii săi` (In 15,13); `Iubiţi pe duşmanii voştri, rugaţi vă pentru cei care vă prigonesc şi vă vorbesc de rău, ca să fiţi fiii Tatălui vostru din ceruri` (Mt 5,44); `Dacă bobul de grâu căzut în pământ nu moare, rămâne singur, iar dacă moare, aduce mult rod` (In 12,24)."
Când un om devine puternic? Răspunsul spectacolului este clar: când iubeşte, urmăreşte un ideal şi se situează de partea binelui. Pe cruce fiind, Cristos este batjocorit, scuipat şi hulit. Totuşi el este puternic: iartă şi se roagă pentru prigonitorii săi. Măreţia sa stă în faptul că n-a dorit să trimită armata de îngeri să-i nimicească pe cei care-l ucideau, ci, prin jertfă, a făcut posibilă mântuirea oamenilor. Impresionant este şi faptul că aceia care au concertat, membrii Gen Rosso, provin din 10 ţări din cinici continente. Formată din 18 tineri, membrii acestei formaţii şi au propus să transmită prin muzică valorile importante: pacea, fraternitatea, realizarea unei lumi mai unite. Cântă ceea ce trăiesc şi trăiesc ceea ce cântă. În plus, ei trăiesc ceea ce vor să transmită. Sunt animaţi de un ideal: a transmite şi a vorbi despre mesajul iubirii care transformă. Sunt membrii ai Mişcării Focolarelor, fondată de Chiara Lubich, care a trecut la cele veşnice în ziua de 14 martie. Chiara nu a creat instituţii de asistenţă şi de promovare umană, dar s-a dedicat să aprindă focul iubirii lui Dumnezeu în inimi, formând persoane care să ardă de iubire trăind carisma unităţii şi a comuniunii."
Grupul Gen Rosso a luat fiinţă la Loppiano, Florenţa (Italia), în anul 1966. Interpretează cântece în 24 de limbi, a întreprins 220 de turnee în 43 de naţiuni. `Am rămas impresionaţi de căldura publicului românesc, mult mai vizibilă ca în alte părţi. Tinerii români sunt altfel. Să sperăm că mesajul nostru a ajuns la cât mai mulţi`, a declarat în final Paul Kisyaba (R.D. Congo), acela care l-a jucat pe Charles Moats. Puternici fără violenţă, puternici promovând binele, respectul pentru orice persoană, solidaritatea, înţelegerea între oameni, colaborarea. Un mesaj important pentru generaţia tânără şi nu numai, mai ales într-un context în care tot mai mult se aude şi se vorbeşte de violenţă în familie, în şcoală, pe stadioane, pe stradă, în spaţiul public."
Pr. Vasiloni Trandafir Florin
Protopop Greco-Catolic
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni