Internetul si copii
Adăugată de user necunoscut in 28/03/2008, citită de 2.248 ori
Autor: Adi Stirbu, Categorie: Diverse
Internetul si copii
Conform unui studiu realizat de editorul antivirusului Symantec 25% dintre parinti nu stiu ce fac copii lor pe Internet. “Este foarte important ca parintii sa fie interesati de comportamentul copiilor pe Internet.” – a declarat Dirk Depover de la Child Focus.
Chiar daca parintii sunt în general constienti de pericolele pe care le are internetul asupra copiilor, ei subestimeaza riscurile, iar multi dintre ei nu iau nici o masura, cum ar fi instalarea unui control parental pe calculator, indica ancheta realizata în opt tari.
O ancheta publicata în luna februarie în Belgia, releva faptul ca tinerii considera esential rolul pe care parintii îl pot juca raportat la utilizarea calculatorului. Child Focus insista ca acest instrument sa nu fie utilizat fara control, mai ales de catre copii. « Calculatorul nu trebuie instalat într-o încapere separata, ci într-o încapere comuna ». De asemenea, parintii pot face apel la o serie de filtre sau de mijloace tehnice în timp ce vor supraveghea comportamentul copiilor vis-a-vis de utilizarea calculatorului.



Știre preluată de pe www.infocrestin.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni