Oxford studiaza credinta in Dumnezeu
Adăugată de user necunoscut in 21/02/2008, citită de 2.232 ori
Autor: Timea, Categorie: Internațional
Oxford studiaza credinta in Dumnezeu
Oamenii de stiinta al Universitatii din Oxford vor plati aproximativ 4 milioane de dolari pentru a studia de ce omenirea il alege pe Dumnezeu. Suma de bani catre Centrul de Stiinta si Religie Ian Ramsey va aduce antropologisti, teologi, , filozofi si alti academici impreuna pentru trei ani ca sa studieze daca credinta intr-o fiinta divina este o parte de baza al formarii omeninirii.
“Sunt multe probleme. Ce anume se gaseste in natura umana sa creada in Dumnezeu, fie ca este ceva bun sau ceva suprauman sau supranatural?” A declarat Roger Trigg, directorul centrului.
El a spus ca din punct de vedere antropologic si filozofic informatiile de azi ne arata ca credinta in Dumnezeu este un impuls uman universal care se afla in majoritatea culturilor din toata lumea, chiar daca a fost o influenta in Marea Britanie si Vestul Europei.
“ O implicatie pe care o putem deduce din asta este ca religia este cea care domina iar ateismul este probabil in nevoie de mai multa explicatie,”a declarat el.
Studiul va fi fondat de catre Fundatia John Templeton a U.S. bazata pe filantropica organizatiei care a fondat o mare parte a informatiilor in intrebari care au de a face cu legile naturii si problemele spirituale.

Știre preluată de pe www.breitbart.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni