Presiuni asupra presedintelui afgan, ca sa interzica activitatea misionara
Adăugată de user necunoscut in 09/02/2008, citită de 2.151 ori
Autor: Florin preluare www.christianpost.com, Categorie: Internațional
Presiuni asupra presedintelui afgan, ca sa interzica activitatea misionara
Presedintele Afganistanului a fost sfatuit de către Consiliul Islamic al ţării, să oprească grupurile de ajutor de la a-I converti la creştinism pe localnici. Influentul Consiliu Islamic si Ulema (un for constituit din savanti) a lansat avertismentul intr-o declaraţie din timpul vizitei la Presedintele Hamid Karzai de vineri. Ei au mai cerut introducerea executiei publice, lucru ce nu s-a mai intâmplat de la căderea regimului Taliban din 2001.
“Consiliul este ingrijorat de multe feluri de activitări...organizatii atee si misionare, si consideră că astfel de activităţi sunt împotriva legii Islamice, a constituţiei şi a stabilităţii politice”, a spus consiliul în declaraţia sa.
Unii musulmani care abordează o interpretare strică a Coranului cred că, convertirea la o altă credinţă, de la Islam este apostazie şi trebuie pedepsită cu moartea.
În 2006, Papa Benedict a făcut apel la clemenţă, iar câţiva lideri vestici care au protestat împotriva procesului intentat lui Abdul Rahman care s-a converit la crestinism. Curtea a decis in cele din urmă că Rahman era bolnav mintal.
Mai multe grupuri de ajutor şi caritate operează în Afganistan şi sunt susţinute sau sunt parteneri cu diferite organizaţii creştine.
Afganistan
Presedintele Afganistanului a fost sfatuit de către Consiliul Islamic al ţării, să oprească grupurile de ajutor de la a-I converti la creştinism pe localnici. Influentul Consiliu Islamic si Ulema (un for constituit din savanti) a lansat avertismentul intr-o declaraţie din timpul vizitei la Presedintele Hamid Karzai de vineri. Ei au mai cerut introducerea executiei publice, lucru ce nu s-a mai intâmplat de la căderea regimului Taliban din 2001. “Consiliul este ingrijorat de multe feluri de activitări...organizatii atee si misionare, si consideră că astfel de activităţi sunt împotriva legii Islamice, a constituţiei şi a stabilităţii politice”, a spus consiliul în declaraţia sa. Unii musulmani care abordează o interpretare strică a Coranului cred că, convertirea la o altă credinţă, de la Islam este apostazie şi trebuie pedepsită cu moartea. În 2006, Papa Benedict a făcut apel la clemenţă, iar câţiva lideri vestici care au protestat împotriva procesului intentat lui Abdul Rahman care s-a converit la crestinism. Curtea a decis in cele din urmă că Rahman era bolnav mintal. Mai multe grupuri de ajutor şi caritate operează în Afganistan şi sunt susţinute sau sunt parteneri cu diferite organizaţii creştine.
Adăugat în 09/02/2008
Opțiuni