Premiile pentru bloguri evanghelice
Adăugată de user necunoscut in 03/02/2008, citită de 1.952 ori
Autor: Iulia Tuns, Categorie: Evenimente
Premiile pentru bloguri evanghelice
Prima ediţie a decernării Premiilor Tymos pentru blogurile evanghelice a avut loc sâmbătă, 2 februarie 2008, fiind găzduită de Centrul Creştin Betania Oradea. Moderatorul întâlnirii a fost Alin Cristea având ca invitaţi din lumea blogului evanghelic, pe Teofil Stanciu (recitirea), Vasile Tomoiagă (Clujulevanghelic), Florin Iosif (Colegiul Biblic Est European), iar din lumea muzicală pe Cătălin Lata. Temele aduse în discuţie au fost: De ce îşi fac evanghelicii bloguri?, Vizibilitatea evanghelicilor în blogosferă şi Spaţiul confesional şi internetul.
Naşterea blogurilor creştine a venit ca răspuns la nevoia de a discuta direct şi fără menajamente subiectele de interes general. Vizibilitatea în blogosferă este dată de numărul semnificativ de “activişti” în acest domeniu virtual, însă semnalul de avertizare amintit în discuţii a fost de a urmări ca prin postările realizate să nu ajungem să fim “citiţi cu tasta delete”. Spaţiul confesional şi internetul este privit cu teamă de evanghelici. În percepţia acestora expunerea în spaţiul virtual creează vulnerabilitate. Internetul este perceput ca o “portavoce”a lucrurilor pe care am prefera să nu le auzim. Chiar dacă fraternizăm sau nu cu apariţia şi evoluţia blogurilor de orice fel şi de orice culoare denominaţională, societatea noastră înregistrează un salt în acest domeniu.
În prezent în lume există peste 70 de milioane de bloguri, japonezii fiind primii la acest capitol. La fiecare 2 secunde apar alte trei bloguri noi. România înregistrează în prezent 800 de site-uri creştine şi aproximativ 200 de bloguri evanghelice. În noiembrie 2007 primele două locuri la secţiunea bloguri erau ocupate de Ion Iliescu şi Marius Cruceru. Potrivit topului 100 realizat de WordPress.com. La începutul acestui an primele 4 postări au conţinut ştirea cu dispariţia tragică a lui Petru Dugulescu. Activitatea anului 2007 a fost evaluată în funcţie de clasamentul WordPress, distribuirea premiilor făcându-se de către Alin Cristea.
La categoria Blogul anului 2007 premiul I-a revenit blogului pătrăţosul. Cea mai interesantă postare a fost câştigată de articolul intitulat: Ce facem cu Andrei Ciurea? de Teofil Stanciu. Cea mai interesantă ştire a fost prezentată de Marius Cruceru, Ce s-a întâmplat la Congres, părerea mea. Iar cel mai bun comentariu a fost înregistrat la ştirea despre evenimentul la UEO, comentariu care a condus la retragerea unuia dintre invitaţii propuşi pentru inaugurarea seriei de prelegeri John Bunyan. .Pe lângă acestea au fost acordate şi premiile speciale, cifra finală fiind de 50 de premii constând în cărţi oferite de diverse edituri, fundaţii sau persoane fizice. Întâlnirea s-a încheiat cu îndemnul făcut de Pavel de a trăi viaţa cu cumpătate, dreptate şi evlavie.


Stire scrisa de Iulia Tuns, studenta in anul I, la CBEE, sectia Jurnalism

Știre preluată de pe rotundu.wordpress.com
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2007)
http://rotundu.wordpress.com/premiile-thymos -pentru-bloguri-evanghelice-2007
Adăugat în 04/02/2008
Opțiuni