Bisericile din India atacate de hindusi
Adăugată de user necunoscut in 28/12/2007, citită de 10.624 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
Bisericile din India atacate de hindusi
Hindusii au atacat cel putin 10 biserici in timpul noptii de Craciun, in estul Indiei, violentele soldandu-se cu un mort si 30 de raniti, transmit agentiile internationale de presa.
Atacatorii, sustinuti de Visha Hindu Parishad (Consiliul mondial hindus), au dat foc la sase biserici si au jefuit alte patru in inima statului Orissa.

Un tanar a murit in aceste atacuri si alte 30 de persoane au fost ranite, potrivit unui responsabil local. Politia nu a precizat religia victimelor.
Autoritatile au impus o restrictie de circulatie in patru orase din districtul Kandhamal, situat la 300 de kilometri sud-vest de capitala acestui stat, Bhubaneswar, unde au avut loc violentele. Seful guvernului local, Naveen Patnaik, a lansat un apel la pace, afirmand, la un canal de televiziune, ca statul Orissa are "o lunga traditie de buna intelegere intre comunitati" si ca "ea trebuie mentinuta".
Circa 500 de politisti au fost desfasurati pentru a readuce calmul. Gouri Prasad Rath, sef al consiliului hindus in acest stat, a afirmat ca temple hinduse au fost de asemenea atacate. Dar politia nu a putut sa confirme aceste afirmatii.
Potrivit autoritatilor, violentele in biserici s-au produs in ziua urmatoare unui atac contra unui lider hindus purtand numele de Swami Laxmananand Saraswati, care face campanie contra convertirii "fortate" la crestinism a hindusilor din caste inferioare.

Violentele interreligioase izbucnesc sporadic in India, tara cu peste un miliard de locuitori unde crestinii nu reprezinta decat 2,3 la suta din populatie, iar musulmanii, 14 procente.

Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni