Biserici in nordul Nigeriei in pragul demolarii
Adăugată de user necunoscut in 11/12/2007, citită de 8.469 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
Biserici in nordul Nigeriei in pragul demolarii
Guvernul de la Kano a decis demolarea cladirilor a patru biserici, fara a discuta eventuale despagubiri, pentru a face loc soselelor si unui spital, potrivit unui raport din 30 noiembrie de la Compass Direct. Rev. Murtala, liderul Asociatiei Crestinilor din Nigeria, vede construirea soselelor si a spitalului ca un pretext pentru demolarea bisericilor. Bentru liderii bisericilor din Kano, aceasta actiune este o continuare a atacului caruia trebuie sa-i faca fata de cand guvernul a implementat legea sharia in stat. Cele doua biserici penticostale si cele doua biserici evanghelice sunt situate in zona Badawa din Kano.



Persecutia crestinilor este foarte raspandita in Kano. Anul trecut, unica cladire bisericeasca din orasul Rogo, Kano, a fost distrusa de autoritati. Pastorul Yahaya Ibrahim a declarat pentru Compass Direct ca sunt 13 000 crestini in orasul Rogo, dar guvernul nu le ofera nici un pamant pentru a construi biserici. Deasemenea se fac presiuni asupra copiilor crestinilor. „Copiii nostri nu sunt admisi in scolile de stat decat daca-si schimba numele in nume musulmane.” Ibrahim a declarat: „Au fost ocazii cand copii ai crestinilor au fost fortati sa se converteasca la Islam”.
Rugati-va pentru bisericile din Kano, ca in ciuda opozitiei pe care o au de infruntat sa mearga inainte. Rugati-va pentru credinciosi sa aibe in continuare posibilitatea de a se aduna impreuna, in ciuda lipsei de cladiri pentru acest scop.

Știre preluată de pe www.persecution.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni