Doi crestini martiri in Nigeria
Adăugată de user necunoscut in 02/11/2007, citită de 3.586 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
Doi crestini martiri in Nigeria
Doi barbati tineri crestini au fost recent omorati de militantii musulmani in zona Gamji Gate, statul Kaduna, potrivit raportului din 22 octombrie de la Compass Direct. In seara zilei de 12 octombrie militantii l-au atacat pe Henry Emmanuel Ogbaje lovindu-l cu maciuci de lemn in timp ce acesta se intorcea de la biserica. Mai tarziu in acea seara aceea a decedat in urma ranilor suferite.

In ziua urmatoare, un alt tanar identificat doar ca "Basil" de la Biserica Catolica Apostolica "Our Lady", a fost ranit mortal.

Crestinii locali sunt convinsi ca aceste doua crime fac parte din efortul sistematic al musulmanilor de a nimici crestinatatea din nordul Nigeriei. Guvernul a incercat sa stabileasca un dialog pasnic intre cele doua grupari religioase, dar aceasta incercare a esuat, multiplicandu-se atacurile violente indreptate impotriva crestinilor.

Rugati-va pentru familiile celor doi credinciosi care au fost ucisi. Rugati-va ca Domnul sa fie inaltat chiar si prin aceasta tragedie, iar oamenii din acea zona sa continue sa se apropie de El (Filipeni 1:20). Rugati-va ca violenta impotriva crestinilor nigerieni sa inceteze.

Știre preluată de pe www.persecution.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni