Mai multi crestini ucisi in rebeliunile musulmanilor din Nigeria
Adăugată de user necunoscut in 12/10/2007, citită de 5.956 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
Mai multi crestini ucisi in rebeliunile musulmanilor din Nigeria
Cel putin noua crestini au fost ucisi in timpul unor atacuri violente in regiunea Tundun Wada din statul Kano, in nordul Nigeriei in weekendul din 28-29 septembrie. Potrivit unui raport din 2 octombrie de la Christian Solitary Worldwide, musulmanii din zona au incendiat de asemenea biserici si au distrus casele si afacerile credinciosilor. Cu toate ca inca nu se cunoaste cauza exacta a acestor izbucniri, se pare ca violenta a izbucnit intr-o duminica dimineata cand un grup de elevi musulmani au navalit intr-o incapere in care erau doi elevi crestiin de la Scoala Secundara locala atacandu-i pe acestia. Cand a aparut directorul scolii, elevii musulmani au mintit ca elevii crestini au profanat o imagile a lui Mahomed si planuiesc un atac impotriva elevilor musulmani. Autoritatile au indepartat cadavrele victimelor pentru a arunca incidentul intr-o lumina obscura. Politia locala de asemenea a izolat zona oprind accesul celor ce doreau sa ofere ajutor. Trei pastori au fost arestati pentru ca au incercat sa evacueze persoane de aceeasi denominatiune cu ei.
Trei crestini , membri ai Fortelor Aeriene Nigeriene, care ii insoteau pe acestia, au fost de asemenea arestati. Pastorii au fost eliberati pe cautiune, ceilalti ramanand inca in custodie.

Rugati-va ca acesti crestini sa primeasca alinare prin Duhul Sfant, putere si imbold pentru a merge inainte dupa acest atac. Rugati-va pentru cei ce i-au pierdut pe cei dragi sa gaseasca pace in faptul ca acei ce sufera impreuna cu Hristos vor fi glorificati impreuna cu El (Romani 8:15-17).

Rugati-va pentru cei trei credinciosi ce inca sunt arestati ca sa fie eliberati.

Știre preluată de pe www.persecution.net
Domnul sai intareasca
ma rog ca Domnul sai intareasca pe toti fratii nostri martirizati
Adăugat în 23/02/2008
Opțiuni