Tineri crestini fortati sa devina musulmani in Egipt
Adăugată de user necunoscut in 25/09/2007, citită de 7.286 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
Tineri crestini fortati sa devina musulmani in Egipt
In luna februarie o mama crestina a observat ca fii ei gemeni in varsta de 13 ani, Mario si Andrew Medhat Ramsis, au fost plasati la ore de educatie islamica pentru a urma credinta tatalui lor, in ciuda faptului ca acesta s-a mutat cand s-a convertit la islamism si s-a recasatorit in 2002. Datorita convertirii sale, el si-a folosit dreptul legal de a schimba religia fiilor sai la islamism in certificatele de nastere, in egipt religia unui copil fiind dictata de religia parintilor sai.

Audierile Curtii din 3 septembrie pentru a hotara daca baietii pot fi "re-convertiti" la crestinism au fost in mod neclar suspendate, potrivit raportului Compass Direct din 5 septembrie. Suspendarea s-a datorat faptului ca avocatul baietilor nu a participat la audieri considerand ca implicarea sa anterior intr-un caz similar le va afecta cazul lor. Tribunalul trebuie de asemenea sa hotarasca daca baietii mai pot ramane sau nu in ingrijirea mamei. Potrivit multor interpretari ale legii islamice, care este promovata de Constitutia egipteana, custodia copiilor este acordata parintelui musulman. O lege care acorda mamei custodia copiilor pana la varsta de 15 ani se aplic[ doar femeilor musulmane.
Rugati-va ca acestor baieti sa le fie recunoscuta in mod legal credinta crestina. Rugati-va ca credinciosia lor sa fie o lumina pentru tatal lor si alti necredinciosi o lumina care sa-i conduca la Hristos. Rugati-va pentru toti crestinii egipteni care Il urmeaza pe Domnul in ciuda tuturor opozitiilor.

Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni